Roma İmparatoru Titus Livus MS 70 Yılında Kudüs’te isyan çıkartan Yahudilerin üzerine güçlü bir ordu yollayarak onları yendi. Daha sonra da bir kısmını Roma’ya, Avrupa’ya ve hakimiyeti altındaki topraklara dağıttı. Ortadoğu’da az bir nüfus bıraktı. İşte ondan sonra Yahudiler Dünya ticaretini ele geçirmeye başladılar. Zenginlikleri ile imparatorların ve kralların yanında devlet görevlerine girdiler. Gizli bir şekilde ülkelerin ekonomilerine damga vurdular.

Yahudiler için en önemli olay Kolomb’un Amerika Kıtası’nı bulmasıdır. Kolomb yeni bir kıta bulduğunun farkına varamadı ama Amerigo Vespucci bunu anladı. 1501 Yılında ABD kıyılarına giden Vespucci, bu toprakların yeni bir kıta olduğunu ilan etti. 16. Yüzyılın başlarından itibaren sömürgeleştirilen ABD topraklarına Avrupa’dan göçler başladı. Yahudiler de bu ülkeye gittiler. Amaç yeni Kudüs’ü kurmaktı. ABD İngiliz sömürgesi iken 1776’da isyan ederek özgürlük savaşına başladı. George Washington savaşı kazandı. 1783’deki Paris anlaşması ile İngiltere ABD’yi tanıdı. Devleti kuranların büyük bölümü Yahudi ve Mason’du.

Washington’dan bu güne kadar gelen tüm ABD Başkanları Filistin’de bir İsrail Devleti’nin kurulmasına sıcak baktılar. 1. Dünya Savaşı’ndan sonra İsrail Devleti kurulmak üzere iken, araya giren 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ülke kuruldu.

ABD-İngiltere-Fransa ile tüm ülkeler İsrail’i tanımaya başladılar. 1948’den beri İsrail ordu kurup Filistin’de topraklarını genişletti. Bugün Gazze’deki katliama karşı çıkan milletlerin devlet yöneticilerinin İsrail’i desteklemeleri de Yahudilerin maddi yönden ne kadar güçlü olduklarını gösteriyor.

1948’den beri bir ordu kurup savaşamayan Filistinliler, geri planda Yahudi tarihini bilmiyorlar. Onların gücü ve zenginliği muhteşem düzeyde. Araplarında pasifliği ayrıca 1.5 Milyar İslam Dünyası’nın tepkisizliği gözler önünde duruyor.

Yahudilerin zenginliğinin perde arkasını açıklayalım:

Dünyada yalnızca 15 milyon Yahudi var; Amerika'da 7 milyon, Asya'da 5 milyon, Avrupa'da 2 milyon, Afrika'da 100 bin Musevi yaşıyor.. Peki ne kadar Müslüman var? 1,5 milyar Müslüman.. İyi ama Yahudiler Müslümanlardan niçin 100 kat daha güçlü ve daha zengin ve daha eğitimli ve daha mucitler?

YAHUDİ BİLİM ADAMLARI

Bilim adamı Albert Einstein, Psikanalizin babası Sigmund FREUD, Komünizmin babası Karl MARKS... İnsanlığa zenginlik ve sağlık katmış Yahudilerden, Benjamin Rubin insanlığa aşı iğnesini armağan etti. Jonas Salk ilk çocuk felci aşısını geliştirdi. Gertrude Elion lösemiye karşı ilaç buldu. Baruch Blumberg Hepatit-B aşısını geliştirdi. Paul Ehrlich frengiye karşı tedaviyi buldu. Elie Metchnikoff bulaşıcı hastalıklarla ilgili buluşuyla Nobel ödülü kazandı. Gregory Pincus ilk doğum kontrol hapını geliştirdi. Bernard Katz nöromasküler iletişim kaslarla sinir sistemi arası iletişim alanında Nobel ödülü kazandı. Andrew Schally endokrinoloji metabolik sistem rahatsızlıkları, diyabet, hipertiroid tedavilerinde kullanılan yöntemi geliştirdi. Aaaron Beck Cognitive Terapi’yi akli bozuklukları, depresyon ve fobi tedavilerinde kullanılan psikoterapi yöntemini geliştirdi. Gerald Wald insan gözü hakkındaki bilgilerimizi geliştirerek Nobel ödülü kazandı.

Stanley Cohen embriyoloji embriyo ve gelişimi çalışmaları dalında Nobel aldı. Willem Kolff böbrek diyaliz makinesini yaptı. Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik ışıklarını, Benno Strauss paslanmaz çeliği, Isador Kisse sesli filmleri, Emile Berliner telefon mikrofonunu, Charles Ginsburg ilk bantlı video kayıt makinesini geliştirdi. Stanley Mezor ilk mikro işlem çipini icat etti. Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü geliştirdi.

Yahudiler niçin bu kadar başarılı ve güçlüler?

Son 100 Yıl içinde Yahudiler sadece Bilimsel alanda 104 Nobel Ödülü kazanırken, 1,5 milyar Müslüman neden yalnızca 3 Nobel kazandı, düşünmek gerekir.. Bunun izahı; yahudilerin bilimden ayrılmayışları, çalışkanlıkları ve ırkçılık derecesinde birbirlerini tutarak düşüncede ve işlerinde birlik içinde olmalarıdır.

Yahudilerin kendi inancına bağlı ve küresel çapta büyüyüp tanınmış bir millet oluşuna bakılınca, Filistinlileri ve Arap Ülkeleri karşısında İsrail’in katliam yapmasına dünya devletlerinin neden ses çıkarmadığını anlayabilirsiniz.

TV’lere çıkan Akademisyenlere tavsiyem: Kitapçılara veya Sahaflara gidin 3-5 tane Yahudi tarihi üzerine kitaplar alın ve okuyun. Bilgiler orada daha çoktur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.