7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e öncelikle sivillere saldırması ile başlayan savaş, bugün Gazze’nin yerle bir olmasına ve binlerce insanın ölümüne neden oldu. Bir aylık zaman içinde gece gündüz bombalanan Gazze’deki insanlık dünya’nın bir çok yerinde protesto edilirken, ABD ve Avrupa Ülkelerinin yöneticileri bunları duymuyorlar. İsrail "savaş suçu" işlerken, dünya jandarması ABD en büyük desteği veriyor.

Bir aydır gece gündüz TV ekranlarına çıkan akademisyenler, Yahudi ve İsrail’in tarihini bilmedikleri için yetersiz yorumlar yapıyorlar. O zaman bir kitapçıya veya sahaf’a gidip 3-5 tane Yahudi Tarihi üzerine yazılmış kitapları alıp okusalar, İsrail’in acımasızlığını öğrenirler.

Ben bunu bildiğim için savaşın siviller üzerinden gideceğini ve Filistinlilerden bu saldırının acısının çıkacağını yazdım ve söyledim. Gelinen nokta yerle bir edilmiş Gazze ve Mısır’a sürülmek istenen Filistinlileri görüyoruz. Bugün Hamas yaptığı açıklama ile saldırılar durdurulmazsa elindeki İsrail’li rehineleri idam edeceğini açıkladı. Bu açıklamanın İsrail’i durduracağını sanmıyorum. İsrail onları gözden çıkartmış durumda, amacı Filistin nüfusunu azaltmaktır.

1948 Yılında İsrail Devleti kurulduğunda sloganı "şiddete karşı şiddet" olmuştur ve bu politika halen sürmektedir. 1950’den itibaren nüfus yoğunluğuna sahip olan Araplar resmi bir devlet kurmaya çalışmadılar, o zamanlarda Filistin’de güçlüydüler. İsrail bunları sürerek parçaladı. 1967’de de savaşı kazandı topraklarını genişletti.

Bu yenilginin intikamını almak isteyen Mısır, 1973’de Suriye ile anlaşarak ve 6 Ekim 1973 cumartesi günü aynı anda saldırarak İsrail’i zorladılar. Savaş Mısır tarafında İsrail’i zorlarken, dönemin Başbakanın Golda Meir Atom Bombaları ile yüklü 4 adet savaş uçağını hazırlattı. Pilotlar uçakların başında gece gündüz bekliyorlardı.

Golda Meir "bizi bir daha soykırıma uğratamayacaklar" demişti. Bu olayı öğrenen Rus Haber alma servisi KGB, konuyu devlet başkanlığına bildirdi. Ruslar bunun üzerine Suriye ve Mısır’ı uyararak, Akdeniz’deki savaş gemilerinin  nükleer füzeler vermek üzere hareket ettiğini bildirdiler. ABD bu haberi alınca devreye Dışişleri Bakanı Henry Kissinger girdi. Savaş’ta silah depoları boşalan İsrail’e silah ve mühimmat gönderilmeye başlandı.

Kissinger Ortadoğu’ya geldi. Ülkeleri ziyaret etti. Barış Anlaşması için çalışırken, İsrail Ordusu Sina Çölü'nde Mısır Ordusunu durdurdu. 20 Bin Mısır Askerini sardı. Savaşı lehine çevirdi. Barış Anlaşması imzalandı ve Golda Meir 8 gün sonra bu emri iptal etti.

Atom Bombaları atıldığında Hiroşima’ya atılanlardan çok daha güçlü olan bu bombalar, Şam ve Kahire’ye atıldığında Ortadoğu yaşanmaz olabilirdi. Dünya Nükleer Savaşın eşiğinden dönmüştü. Bu olaydan sonra kolay kolay bir nükleer savaşın çıkması söz konusu değildir.

İsrail’in bugün elinde 200 ile 400 arasında tahmin edilen nükleer füzesi bulunduğu biliniyor. O yüzden İsrailli bir bakan "Gazze’ye Atom Bombası atalım" diyor. Dünya’dan tepkiler gelince Netanyahu onu engelledi.

50 yıl önce bu tehlikeyi bilen ülkeler 3. Dünya Savaşı’nı başlatamazlar. Filistinliler için hangi ülke savaşacak? Mısır savaşmıyor. Ne zamandan beri 50 yıldır. Suriye zaten kendi derdinde ve zayıfladı. Irak bitti. Ürdün’ün umurunda değil. Sadece Rusya ve Çin gövde gösterisi yapan ABD’ye karşı savaş gemilerini Akdeniz’e gönderdiler.

Dünya Savaşı olması için uzak ihtimaldir. ABD’nin İran’a saldırması gerekiyor. Bu durumda İran ise hedeflerinin İsrail olduğunu oraya nükleer füzeleri atacaklarını söylediler. Düşünceleri budur. İran’dan atılacak 20 nükleer füzeden sadece 1 tanesi İsrail’i vursa bile milyonların ölme ihtimali var. Bu riski ABD göze alamaz.

Sonuç olarak Filistinliler için kim ve hangi ülke savaşa girecek? Hiç kimse.. ABD için İsrail kutsal ülkedir ve aralarında Evanjelizmin Mesih inancı ile Yahudiliğin Mesih inanç birlikteliği vardır. Bu birliktelik gelecekte olacak olan Armageddon Savaşı’nda ABD-İsrail ile Deccal ve Askerlerine karşı birlikte savaşacaklardır. Bu noktada onlara göre "Deccal ve Askerleri" Türkler ile Müslümanlar’dır.

Başbakan Netanyahu o yüzden yeri geldiğinde "Yeşeya Peygamber"den ve onun kehanetlerinden bahsederek savaşına, katliamına bir "dinsel boyut" kazandırmak istiyor. Amacı ABD’deki Hıristiyanların kendisini desteklemeye devam etmelerini sağlamaktır.

Sonuç olarak bu savaşın yayılma ihtimali yoktur.

3. Dünya Savaşı’nı çıkartmak isteyenlere duyurulur…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.