ABD'de Kongre binası kapatıldı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) Kongre binasına alarm verildi. Dış güvenlik tehdidi nedeniyle binadaki tüm giriş ve çıkışlar durduruldu. Alarmın kongre dışında evsizlerin kaldığı bölgede çadırda çıkan yangın nedeniyle verildiği öğrenildi.

ABD Kongre binasında bugün tüm giriş ve çıkışlar, dış güvenlik tehdidi nedeniyle durduruldu. Kongre binasında bulunan kişilere, binadan ayrılmamaları için bir alarm verildi. Joe Biden’ın yemin töreni için prova gerçekleştirildiği sırada, ABD’de kongre binasının güvenlik tehditleri nedeniyle giriş çıkışlara kapatıldı. Pencerelerden ve kapılardan uzak durun çağrısı yapılırken, kongre binası yakınlarında dumanlar yükseldiği görüldü

BİDEN’A HAZIRLANAN TÖREN ALANI TAHLİYE EDİLDİ

Kongre Binası yönetiminden konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, “Bir dış güvenlik tehdidi nedeniyle yerleşkedeki tüm binalara giriş ve çıkışlar durdurulmuştur.” ifadesi kullanıldı. Alarmın kongre binası dışında evsizlerin kaldığı bölgede çadırda çıkan yangın nedeniyle verildiği öğrenildi. Dumanlarla ilgili açıklama yapan itfaiye görevlileri, yangına müdahale edildiğini ve alevlerin söndürüldüğünü belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Ocak tarihinde düzenlediği mitingin ardından Trump destekçileri, kongre binasını basmıştı. Polis ekipleri ile göstericiler arasında arbede yaşanırken olay nedeniyle Washington’da sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden olaylara ilişkin “Demokrasimiz eşi görülmemiş bir saldırı altında” ifadesini kullanmış, olaylarda ise 5 kişi hayatını kaybetmişti.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.