101 yaşındaki eski Nazi´ye 5 yıl hapis isteniyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

II. Dünya Savaşına ait Nazi suçlarından yargılanan en yaşlı zanlı için beş yıl hapis cezası istendi.

101 yaşındaki Josef Schuetz, 1942-1945 yılları arasında Sachsenhausen Kampında 3 binden fazla mahkûmun öldürülmesine yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor.

Şalom'un haberine göre, Schuetz, daha önceki duruşmalarda suçsuz olduğunu belirtmişti. Gardiyan, kampta gerçekleşenleri bilmediğini dile getirdi ve suça dair hiçbir şey yapmadığını ifade etti. 

Ancak savcılık makamı, Schuetz’in söz konusu suçu bilerek ve isteyerek işlediğini, iddianamede belirtilen tüm delillerin ispatlandığını belirtti. Mahkemenin önümüzdeki ay, kararını açıklaması bekleniyor.

Son on yıl boyunca, ilerleyen yaşına göre birçok Nazi gardiyanı ve kamp çalışanı adalet önüne çıktı. Eski gardiyanlar John Demjanjuk ve Reinhold Hanning, Auschwitz muhasebecisi Oskar Groening, SS gardiyanı Bruno Dey, 90 yaşının üzerinde yargılanan bazı eski Nazilerdi.

1936 - 1945 arasında Sachsenhausen Kampında, Yahudiler başta olmak üzere Romanlar, rejim karşıtları ve eşcinsellerin de aralarında bulunduğu 200 binden fazla kişi tutuklanarak zorla çalıştırıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.