Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa, Saraybosna’da tanıtıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

38. Saraybosna Kış Festivali’nde, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa tanıtıldı. 38. Saraybosna Kış Festivali Açılış Töreni’nde, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’a özgürlük ödülü verildi.

TÜRKSOY tarafından 2022 Türk Dünyası başkenti seçilen Bursa, dün Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da fotoğraf sergisiyle tanıtıldı. 38. Saraybosna Kış Festivali’nde gerçekleşen tanıtıma söz konusu yetkililer ile birçok katılımcı geldi.

2022 Türk Dünyası başkenti Bursa’nın tanıtımının yapıldığı fotoğraf sergisinin açılışı Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Saraybosna Kış Festivali Müdürü İbrahim Spahic ve Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric’inn katılımlarıyla gerçekleşti.

Etkinliğe ilişkin, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düşen Kaseinov, “TÜRKSOY, üyeleri arasındaki bağları ve iş birliğini güçlendirmek için çalışıyor. Üyelerimiz olan kardeş halklarımızla dostluk bağlarını koruyarak ortak kültürümüzü, dilimizi, tarihimizi ve geleneklerimizi keşfetmeyi, geliştirmeyi, korumayı, yaşatmayı, gelecek nesillere aktarmayı hedeflemekteyiz.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Bursa’nın Saraybosna kültürüyle çok benzediğini vurgulayarak, “Saraybosna ve Bursa’ya baktığınızda gerçekten benzer olduklarını göreceksiniz. Her iki şehir de tarih boyunca başkent olmuşlar. Büyük bir kültürel mirasa sahipler. İnsanları, yeşilliği, doğası bu iki şehri birbirine bağlıyor.” dedi.

Uluslararası Saraybosna Kış Festivali Müdürü İbrahim Spahic de, “Saraybosna ve Bursa kültürünün arasında çok güçlü bir bağ olduğuna inanıyorum.” dedi.

DÜSEN KASEİNOV’A ÖZGÜRLÜK ÖDÜLÜ VERİLDİ

38. Saraybosna Kış Festivali’nin Resmi Açılış Töreni’nde TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov’a Balkanlarda kültürel değerlerin tanıtılması, insan hak ve özgürlüklerine olan katkılarından dolayı Uluslararası Saraybosna Barış Merkezi tarafından Özgürlük Ödülü verildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.