Reuters'ın seçtikleriyle 2022'nin akılda kalanları

İngiliz haber ajansı Reuters, 2022 yılına dair bir galeri hazırladı. "Yılın Fotoğrafları: 2022" başlığı ile hazırlanan galeride hafızalara kazınan görsellere yer verildi.

Ukrayna Rusya Savaşı

2022 yılına damga vuran en önemli olaylardan biri hiç kuşkusuz Rusya-Ukrayna savaşı oldu.

Şubat 2022`de başlayan savaşla tüm dünya Rusya`nın Ukrayna`ya tam kapsamlı bir şekilde saldırışına tanık oldu.

Rus ordusu askerleri tarafından öldürülen Iryna Filkina`nın eli, 2 Nisan 2022.

Devam eden geniş çaplı savaş, büyük bir mülteci krizine ve on binlerce ölüme neden oldu.

Rusya`nın Ukrayna`yı işgalinin ortasında, Ukrayna`nın Lviv kentindeki tren istasyonunda cephe hattına giden erkek arkadaşına veda eden kadın, 9 Mart 2022.

Ukrayna ordusunun çatışmada öldürülen bir Rus ordusu askeri olduğunu iddia ettiği nişansız bir askerin cesedi, Ukrayna`nın Harkiv şehrinin dışında bir yolda yatıyor, 24 Şubat 2022.

Ukraynalı bir asker, Rusya`nın hava saldırısından saklanıyor, 10 Mart 2022.

Mahsa Amini protestoları:

Mahsa Amini protestoları:

İran`ın başkenti Tahran`da 13 Eylül`de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle" gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini`nin, 16 Eylül`de yaşamını yitirmesi ülke yönetimine karşı şiddetli protestolara yol açtı. Protestolar ülke sınırlarını aştı ve dünya çapında bir kadın hakları direnişine dönüştü. Fotoğraf: İstanbul`da düzenlenen gösteride bir protestocu saçını kesiyor, 2 Ekim 2022.

Afganistan`ın Kabil kentinde karla kaplı bir kaldırımda kucağında çocuğunu tutan Afgan bir kadın, 27 Ocak 2022.

Batı Şeria`nın Cenin kentindeki baskında İsrail askerlerince öldürülen Al Jazeera televizyonunun Filistinli kadın muhabiri Şirin Ebu Akile`nin cenaze töreninde arbede, 13 Mayıs 2022.

İngiltere Kraliçesi`nin ölümü

İngiltere Kraliçesi`nin ölümü

İngiltere Kraliçesi Elizabeth`in tabutu, yapılan bir ayin sonrasında Westminster Abbey`den götürülüyor, 19 Eylül 2022.

İngiltere`de Kraliçe`nin Platin Jübile kutlamaları sırasında Buckingham Sarayı`nın balkonunda, 2 Haziran 2022.

İngiltere`de İkinci Demir Leydi dönemi erken bitti

İngiltere`de İkinci Demir Leydi dönemi erken bitti

İngiltere`de Muhafazar Parti lideri Boris Johnson Johnson, 7 Temmuz`da istifa etti. Ardından İngiltere`de sadece 1,5 ay başbakanlık yapan 2. Demir Leydi Liz Truss göreve geldi. Truss, açıkladığı ekonomi politikalarına gelen tepkilerin ardından istifa etti. Bir yılda üç tane başbakan gören İngiltere`de eski başbakan Boris Johnson ve Penny Mordaunt`un başbakanlık yarışının çekilmesinin ardından tek aday olan Hint kökenli Rishi Sunak, 24 Ekim`de ülkenin yeni başbakanı oldu. Fotoğraf: Liz Truss, ABD`deki Empire State binasında medyaya konuşuyor, 20 Eylül 2022.

Will Smith`in tokadı

Will Smith`in tokadı

ABD`de düzenlenen 94. Akademi Ödülleri sırasında Chris Rock sahnede konuşurken Will Smith, Chris Rock`a vuruyor, 27 Mart 2022.

Eski Japonya Başbakanı`na suikast

Eski Japonya Başbakanı`na suikast

Japonya`nın eski başbakanı Shinzo Abe, Temmuz ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti, 8 Temmuz 2022.

Teksas`ta okul saldırısı

Teksas`ta okul saldırısı

ABD`nin Teksas eyaletinde "AR-15" tipi otomatik saldırı silahı ile 24 Mayıs`ta Uvalde kasabasındaki Robb İlkokulu`na saldırı düzenleyen 18 yaşındaki Salvador Ramos, birbirine bitişik iki sınıfa girerek 19 çocuk ve 2 öğretmeni vurarak öldürdü. Uvalde polisi, saldırgan okula girdikten sonra dışarıda bekleyen ailelerin yalvarış ve ısrarına rağmen 1 saat 17 dakika boyunca müdahale etmemekle eleştirildi.

Kasırga, sel, kuraklık, yangın

Kasırga, sel, kuraklık, yangın

Bir adam, Brezilya`nın Maranhao eyaletinde şiddetli yağmurun neden olduğu seller sırasında sular altında kalan bir sokakta balık tutuyor, 6 Ocak 2022.

Ian Kasırgası`nın ABD`de geniş çapta yıkıma yol açmasının ardından Matlacha ile Pine Island arasındaki yıkılan yolun görünümü, 2 Ekim 2022.

Güney Afrika`da şiddetli yağmurların açtığı hasarın ardından bir kadın kapısının önünde duruyor, 12 Nisan 2022.

İspanya`da penceresinden evini çevreleyen Cumbre Vieja yanardağından çıkan kül yığınlarına bakan adam, 20 Ocak 2022.

Meksika`da şiddetli yağışların neden olduğu nehir taşmasının yol açtığı hasardan bir görüntü, 1 Eylül 2022.

İnsanlar, Madagaskar`da Batsirai Kasırgası`nın ardından sahilde enkaz arıyor, 8 Şubat 2022.

Ülke içinde yerinden edilmiş Somalili bir kadın, şiddetli kuraklığın ardından ölü hayvanlarının leşinin yanında duruyor, 26 Mayıs 2022.

Drone havadan görünümü, Brezilya`nın Sao Paulo kentindeki Billings barajının kıyısındaki bir su toplama alanındaki düzensiz şehir büyümesini gösteriyor, 2 Haziran 2022.

Madagaskar`da Androy bölgesi yakınlarındaki evlerin etrafını kum kaplamaya başlıyor, 15 Şubat 2022.

Sehwan`da yağmur ve sellerin ardından İndus ana otoyolundaki sel sularının ortasında gişelerin önünden tekneyle geçiyor, 15 Eylül 2022.

Nijerya, Ipare`de sular altında kalmış orman zemininden kütüklerini nehre doğru kürek çeken bir kişi, 14 Ekim 2021.

Nijerya`da büyük bir selin ardından bölge sakinleri göğüs hizasına gelen sel sularında güçlükle ilerliyor, 22 Ekim 2022.

Çin`deki bölgesel kuraklık nedeniyle düşük su seviyeleriyle karşı karşıya olan Poyang Gölü`nün sular altında kalan Louxingdun adasından bir görünüm, , 24 Ağustos 2022.

Kuraklık Fransa`yı vururken havadan görüntülenen Loire Nehri, 16 Ağustos 2022.

ABD yakınlarında yanan bir orman , 6 Eylül 2022.

Portekiz`de bir orman yangınında içeriden yanan ağaç, 11 Ağustos 2022.

Koronavirüs bu yılda da hayatımızdaydı...

Koronavirüs bu yılda da hayatımızdaydı...

ABD`de entübasyon prosedüründen önce yoğun bakımdaki koronavirüs hastası olan babalarını kucaklayan çocuklar, 25 Ocak 2022.

Çin`in Pekin kentinde COVID-19 salgınları devam ederken Urumçi`de çıkan yangının kurbanları için düzenlenen nöbetin ardından COVID-19 kısıtlamalarını protesto etmek için beyaz sayfalar tutan insanlar, 28 Kasım 2022.

Kanada`da parlamento yakınlarında COVID-19 aşısı zorunluluğuna karşı protestolar devam ederken iki kişi dans ederken çığlık atıyor, 17 Şubat 2022.

Koruyucu ekipmanlı sağlık personeli, Çin`de düzenlenen Pekin 2022 Kış Olimpiyatları için sürat pateni eğitimindeyken, 28 Ocak 2022.

Bir adam, Çin`in Şangay kentinde COVID-19 salgınını durdurmak için uygulanan tecrit kaldırıldıktan sonra yerleşim bölgesindeki bir bariyerdeki boşluktan bakıyor, 7 Haziran 2022.

Yerel sağlık görevlisi ve hemşire, Demokratik Kongo Cumhuriyeti`nde sağlık merkezinde maymun çiçeği testi yapmak için 6 yaşındaki çocuktan deri örnekleri alıyor, 3 Ekim 2022.

Filipinler`in Bulacan eyaletinde Süper Tayfun Noru`dan sonra göğüs hizasına gelen selde yürüyen bir kadın, 26 Eylül 2022.

İşte Reuters Yılın Fotoğraları 2022 seçkisinden diğer çarpıcı kareler...

İşte Reuters Yılın Fotoğraları 2022 seçkisinden diğer çarpıcı kareler...

Bir adam, İngiltere`nin Dover kentinde meydana gelen bombalı saldırının ardından Sınır Gücü merkezinin yanındaki arabanın penceresinden bir nesne fırlatıyor, 30 Ekim 2022.

Çin`in eski cumhurbaşkanı Hu Jintao, Çin`in Pekin kentindeki Büyük Halk Salonu`nda düzenlenen Çin Komünist Partisi 20. Ulusal Kongresi`nin kapanış töreninde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping`in yanındaki koltuğundan ayrılıyor, 22 Ekim 2022.

Iraklı Şii Mukteda el-Sadr`ın destekçileri, Bağdat`ta yolsuzluğa karşı düzenlenen bir protesto sırasında beton bir bariyeri yıkıyor, 30 Temmuz 2022.

Anastasiya Andryianava, 2022 Pekin Olimpiyatları serbest stil kayak-kadın antenleri antrenmanı sırasında, 13 Şubat 2022.

Sırp tenisçi Novak Djokoviç, Avustralya Federal Mahkemesi`nin 17 Ocak 2022`de Birleşik Arap Emirlikleri`nin Dubai kentinde düzenlenen Avustralya Açık`ta oynama vizesini iptal etme kararını onaylamasının ardından Dubai Havalimanı`na indikten sonra ekibiyle birlikte yürüyor.

İspanyol Rafael Nadal, Avustralya Açık`ta Fransız Adrian Mannarino ile dördüncü tur maçında, 23 Ocak 2022.

Etiyopya Ulusal Savunma Gücü ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi güçleri arasında çıkan çatışmada evinin yakınına bırakılan patlayıcılar nedeniyle sol elini kaybeden 8 yaşındaki Ayisha Abdu, 24 Şubat 2022.

Rus birliklerinin Ukrayna`daki Irpin kasabasına ağır bombardıman saldırısından sonra yerel halk saklanmak için kaçıyor, 6 Mart 2022.

Rumen Ortodoks keşiş ayinden sonra yola çıkıyor, 8 Mart 2022.

Hindistan`da bir tapınağın içinde düzenlenen Holi dini festivali, 12 Mart 2022.

Rusya`nın Ukrayna`ya saldırısı devam ederken, bir adam bombardımandan sonra alevlerin yanından geçiyor, 25 Mart 2022.

Bolivya`daki Uyuni Tuz Ovası`nda Cholita elbiseli bir kadın poz veriyor, 26 Mart 2022.

Rusya`nın Ukrayna`ya saldırısı devam ederken, köyüne düzenlenen roket saldırısında başından yaralanan ve parmaklarını kaybeden çocuk, 1 Nisan 2022.

Oyuncu Johnny Depp, eski karısı Amber Heard`e karşı iftira davası sırasında jürinin mahkeme salonunu terk etmesi için beklerken, 27 Nisan 2022.

Rusya`nın Ukrayna`yı işgalinin ortasında, hemşire roket saldırısında yaralanan adamın yaralarını tedavi ederken, 1 Nisan 2022.

Rusya`nın saldırıları sonucunda Irpin kasabasında yıkılan konut binalarından bir görüntü, 29 Nisan 2022.

Kırım`ın Molochnoye köyündeki radyo teleskop RT-70`in arkasından bulutların arasından Ay görülüyor, 16 Mayıs 2022.

Kenya`da Kraliçe Elizabeth`in Platin Jübile kutlamaları sırasında Buckingham Sarayı`nı sanal olarak ziyaret etmek için sanal gerçeklik kullanılıyor, 2 Haziran 2022.

Bir atık toplayıcı, Hindistan`daki çöp sahasında Dünya Çevre Günü`nde yanan çöplerden yükselen dumanla geri dönüştürülebilir malzemeler ararken aşağı iniyor, 5 Haziran 2022.

24 yaşındaki Sisterhood FC oyuncusu Atiya, Kaınlar Süper Ligi 7`ye 7`lik bir turnuva sırasında mücadele ediyor, 24 Temmuz 2022.

Moskova`nın Sheremetyevo havaalanında gözaltına alınan ve daha sonra yasadışı esrar bulundurmakla suçlanan ABD`li basketbolcu Brittney Griner, 4 Ağustos 2022.

Kurtarma ekibi üyeleri, Güney Kore`nin Seul kentinde bir Cadılar Bayramı festivali sırasında meydana gelen izdihamda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı olay yerindeki bir cesedi taşıyor, 30 Ekim 2022.

Ukraynalı bir asker, Rusya`nın Ukrayna`ya saldırısı devam ederken Rus birlikleri tarafından imha edilen dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov An-225 Mriya kargo uçağının önünde yürüyor, Nisan 3 Ağustos 2022.

Göçmen işçiler,FIFA Dünya Kupası Katar 2022`de Katar ile Ekvator maçının devre arası gösterisi sırasında, 20 Kasım 2022.

Suudi Arabistanlı Salem Al-Dawsari, Lusail Stadyumu`ndaki Katar 2022 FIFA Dünya Kupası sırasında Arjantinli Emiliano Martinez`i geçerek ikinci golünü attı, 22 Kasım 2022.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.