Çeşme ve Kınık’ta yangın! 7 kişi gözaltında

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan yangının ardından İzmir’den de peş peşe iki yangın haberi geldi. Çeşme ve Kınık’ta yangın çıktı. Ekiplerin müdahale ettiği yangınla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Çeşme’de Alaçatı Barajı yakınlarındaki makilikte yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 helikopter, 10 arazöz ve çok sayıda orman işçisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye araçları sevk edildi.

Yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da sosyal medya hesabından yangına ilişkin açıklama yaptı. Oran, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Gene yanıyoruz. Rüzgar çok…” ifadelerini kullandı.

Ekipler, yangının ormanlık alana sıçramaması için çalışmalarını sürdürürken İzmir-Çeşme Otoyolu da Uzunkuyu Mahallesi mevkiisinden itibaren ilçe yönüne, araç trafiğine kapatıldı.

TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLDİ

Devam eden yangına müdahale için bölgeye takviye olarak 2 yangın uçağı ve 1 helikopter daha gönderilirken, karadan da 15 arazöz ile 4 dozer çalışmalara katıldı.

7 KİŞİ GÖZALTINDA

İlk belirlemelere göre, ilçedeki bir çiftlikte işçilerin kaynak yaptığı sırada çıkan kıvılcımların yangına neden olduğu ve 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BİR YANGIN DA KINIK İLÇESİNDE!

Tele-1'de yer alan habere göre, Orman Genel Müdürlüğü (OGM), İzmir’in Kınık ilçesinde çıkan orman yangınına ilk müdahalenin gerçekleştirildiğini bildirdi.

OGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yeşil Vatan’ı alevlerden korumak için farklı şehirlerde mücadele ediyoruz. İzmir Kınık’ta çıkan orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. 2 helikopter, 16 arazöz ve 1 dozer cepheye sevk edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

1 sigara izmariti 2.5 dönüm ormanı yaktı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.