Bu defa Kaş ve Erdek'te yangın!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kaş'taki yangın ormanlık alana yayıldı

Kaş'taki yangın Şifalısu mevkiinde saat 15.00 sularında başladı ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alanda yayıldı.

Çevre il ve ilçelerden gelen toplamda sekiz helikopter, 25 arazöz, 15 su tankeri ve 150 orman işçisiyle yangın bölgesine müdahale edildi.  

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AA'na yaptığı açıklamada, yangının Yuvacık Mahallesi’ndeki ormanlık alanda etkili olduğu, ormanlık alanda devam ettiği, söndürme çalışmaları sürdüğü ve  60 hektarlık alanı etkilediğini söyledi.  

Erdek’teki yangın da, rüzgarın etkisiyle ormanlık alandaki zeytinliklere yöneldi.  

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, Oduncuyolu mevkiindeki ormanlık alanda, saat 17.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, çevredeki zeytinliklere sıçradı. Alev ve dumanı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda arasöz ve iki yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Son aldığımız habere göre yangın tamamen kontrol altına alındı.

Anahtar Kelimeler:
YangınErdekKaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.