Devlet Hastanesinde annesinin muayenesi için kuyruğa giren Kadın Belediye Başkanı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde bağımsız aday olarak girdiği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Belediye Başkanlığını kazanan Zekiye Tekin, bu başarısına ilçe kadınlarıyla el ele birlikte çalışmasının neden olduğunu söylüyor. 

Geçtiğimiz haftalarda BURSA SANAT TV'deki bir söyleşiye katılan Başkan Zekiye Tekin, izleyicilerde çok olumlu etkiler yaratmıştı. Siyasi partilerde adaylığı için kendisine yer gösterilmeyince "Bağımsız Aday" olduğunu, yoğun bir ekip çalışmasıyla da başkanlığı kazanmayı başardığını anlattı. Pazaryeri ve çevresindeki neredeyse tüm yöre ve kültürel derneklerle nasıl diyalog kurduğunu, onların çok önemli olan desteklerini aldığını, Pazaryeri ilçesindeki kadınların tamamını kapı kapı gezerek tanışıp kaynaştığını, bir ilki başararak seçim çalışma ekiplerini ağırlıkta kadınlardan oluşturduğunu ve Belediye Başkanlığını nasıl kazandığını samimi ifadelerle anlatmıştı.

2004 yılında Pazaryeri Belediyesi'ne "sekreter" olarak giren Tekin, müteakip yıllarda Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevine yükselmiş, buradan da öteye giderek proğramlı bir çalışmayla Belediye Başkanı seçilmiş idi. Başkanın Pazaryeri halkıyla bir bütün olarak görev yaptığı ve ilçede çok sevildiği de biliniyor.

ANNESİNİ MUAYENE ETTİRMEK İÇİN DEVLET HASTANESİNDE KUYRUĞA GİREN BAŞKAN.

Asıl Mesleğinin Maden Mühendisliği olmasının yanısıra tanınmış şairler arasında yer almış bulunan Şair Hayrullah KaşıkçıBelediye Başkanı Zekiye Tekin hakkında bakın neler anlatıyor;

"..23/12/2019 Pazartesi günü Bozüyük Yeşilkent Devlet Hastanesine bir arkadaşla beraber gittiğimizde,  bir bayanı, eli sargılı annesini muayene ettirmek için hastaneye doğru yürürken gördüm. Bayanın Bilecik ili Pazaryeri ilçesi'nde BAĞIMSIZ  aday olup seçimleri kazanan Belediye Başkanı  Zekiye Hanıma benzettiğim için, yanımdaki arkadaşa 'Şu eli sargılı hanımefendiye bir sor nereli diye' dedim. Eli sargılı teyze Pazaryeri İlçesinden olduğunu, kendisinin koluna giren hanımefendinin de kızı ve Pazaryeri Belediye Başkanı olduğunu söyleyince, duyduğum başarıları nedeniyle tanışmak istedim.  Zaten daha önce bu başarısından etkilenerek tanımadığım halde kendisiyle ilgili şiirler de yazmıştım.

Bu defa annesini muayene ettirmek için kuyruğa girdiğini gördüm, resmi aracıyla değil şahsi arabasıyla geldiğini de öğrendim.

Muayene kuyruğuna giren Belediye Başkanı'nın bu tavrı, orada onu tanıyanların üzerinde büyük bir takdirle karşılandı.

Bilecik, Erzincan, Niğde ve Manisa Valiliği yapan sayın Refik Arslan Öztürk'ün yaşadığı bir olay aklıma geldi. Vali Öztürk, Manisa Valisi iken İzmir'de bir halk otobüsünde yolculuğu esnasında, kimlik kontrolü yapan görevli polislere Belediye kimliğini gösterdi, ancak polisler önce ona inanmadılar, ancak gerçekten Vali olduğunu anlayınca arabalarına davet ettiler, hatta istediği yere araçlarıyla götürebileceklerini  dahi söylediler. Vali bey ise teşekkür ederek halk otobüsü ile yoluna devam etti. Yüksek insani değerlere sahip, devlet malını koruyan, tasarruf tedbirleriyle tanınan Sayın Valiyi İstanbul Merkez Valisi iken, yine bir halk otobüsünde evine giderken görmüştüm.. Şimdi Zekiye Hanımın bu tavrında da aynı tarz ve yapıyı görüyorum. Halkın içerisinde onlardan birisi olarak sıra hakkına saygı göstermesi, her türlü takdirin üzerindedir. Annesiyle biraz sohbet ettim. Kızıyla gurur duyduğunu söylerken yüzündeki ifade anadolu kadınının gururunu yansıtıyordu. Zekiye Hanımla tanışmaktan büyük bir mutluluk duydum. Annesinin elini öperek şifa diledim. Zekiye Hanımla bir hatıra fotoğrafı çektirerek ve iznini isteyerek Söğüt'e döndüm. 

Pazaryeri halkı, 'böyle bir belediye başkanımız var' diye övünmeli ve kendisine her türlü desteği vermelidir.

Zekiye TEKİN'lerin sayısının artması dilek ve temennisiyle.."  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.