Bursa'nın kültür elçileri bu defa "Beyond the Borders" projesindeler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

"Beyond the Borders " adlı uluslararası e-Twinning projesi kapsamında Bursa'yı tanıtmak amacıyla BİHMED Derneği ile ortak bir gezi gerçekleştirildi.

Nilüfer-Özlüce Rasim ÖZDENÖREN Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde İngilizce öğretmeni Pınar Yaşar SİLVAN tarafından yürütülen "Beyond the Borders (Sınırların Ötesinde)" E-Twinning projesinin etkinliklerinden biri olan şehir turu gerçekleştirildi.

Bursa'nın kültürünü, turistik yerlerini, tarihini ve yerel yemeklerini sınırların ötesinde tanıtmak amacıyla Türkiye’den 10, İtalya’dan ve Polonya’dan 1‘er ortak okul ile yürütülen projede, her hafta yapılan çevirimiçi toplantılarla, öğrenciler birbirlerine şehirlerini tanıtma fırsatı buldular.

Öğrenciler bu proje kapsamında, sergiler hazırladı ve İngilizce sunumlarla kendi şehirlerini, kültürlerini ve geleneksel yemeklerini tanıttılar. Birlikte ortak hikayeler, şiirler yazıp, müzik parçaları bestelediler ve okul öğretmenleriyle röportaj yaptılar.

Projenin etkinliği kapsamında BİHMED Derneği aracılığıyla ve rehber eşliğinde şehir gezisi düzenleyip Bursa'nın tarihini öğrendiler ve tecrübelerini İngilizce olarak proje ortaklarına anlattılar. Bu vesileyle, öğrenciler hem hedef dilleri olan İngilizcelerini geliştirme fırsatı buldu hem de kültür etkileşiminde bulunup Bursa'yı sınırların ötesine taşıdılar.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.