Yaşımız ilerledikçe hep deriz ya “Hiç bir şeyin eskisi gibi tadı yok artık” işte gerçekten o durumdayız.

2019 yılında çıkan virüs, bizlerden çok şey aldı; kiminin canını, kiminin canından çok sevdiğini aldı. Hayatlarımızda birçok şey yok artık. Bu illet bakalım bizden daha ne kadar bir şeyler alacak, hep beraber göreceğiz.

Dünyanın gerçekleri bir kenara dursun, biraz da Türk futbolunun içinde olan virüsten bahsedelim.

Bu virüsünde adı “Yönetici Virüsü”.

Genel olarak Türk futbolunun, özellikle de Anadolu takımlarının yakalandığı bu virüs, gerçekten o kadar tehlikeli ki bazen koskoca kulüplerin yok olmasına ve tarihin tozlu raflarında kalmasına neden oldu. Yıllarca buna şahit olduk. Nice kulüplerin sadece sohbet arasında kullanılan adları kaldı.

İşte bu virüs Bursaspor’a da 18 Haziran 2013 yılında yapılan kongrede bulaştı ve o tarihten itibaren etkisini yavaş yavaş gösterdi. Etkilileri zaman içerisinde Bursaspor’a çok büyük zararlar vermeye başladı. Güçlü ve dik bir şekilde mücadele eden Bursaspor gücünü kaybetmeye başladı. Birçok mal varlığı elinden gitti. Maldan çok itibarı zarar gördü. Koca şehirde Bursaspor göz ardı edilir hale geldi. Ulusal medyada daha önce “Şampiyon” diye anılan Bursaspor “İflas” kelimesi ile anılmaya başlandı.

Kurtulması için bugüne kadar birçok aşı (Erkan Körüstan-2013, Recep Bölükbaşı-2014, Ali Ay-2016, Mesut Mestan-2019, Erkan Kamat-2020) denenmesine rağmen Yönetici Virüsü tüm kulübü sardı ve gittikçe güçlenerek önlenemez duruma geldi. Hatta kısmen de olsa, bu virüs tribüne kadar sıçradı; taraftardan bazılarını etkisi altına aldı ve almaya devam da ediyor.

Mayıs ayında bir aşı daha yapılacak. Ancak ortaya atılan isimler yine bir fayda etmeyecek tarzda. Eğer böyle giderse korkarım ağır hasta olan Bursaspor’umuz yoğun bakıma yatırılacak. Bu yoğun bakımdan nasıl çıkacağını da hiç birimiz şu an bilemiyoruz.

Karşılıksız olarak kulübü seven ve geleceğini düşünen kongre üyeleri, bu virüse karşı gelmeye çalışsa da yıllardır konuşulan Spor Kulüpleri Yasası çıkmadığı sürece, bu “Yönetici Virüsü” kulüplerin canını yakmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.