Yeni bir yıla girdik. Bu bir gelenektir her yılın bir öncesinden daha iyi olması beklenir.

Yılbaşı, Noel, Mekke’nin fethi histerisini de atlattınız mı. Sakinleştiniz mi sonunda?

Oysa Türkiye her yeni yıla girerken daha iyi olması dileğinin hiç geçerli olmadığını son 16 yılda görmüştür. Kötülük göreceli bence. Doğrudur, herkesin beklentisi meşrebine göre olacaktır.O beklentinin gerçekleşmesi iyiyi ve kötüyü ayıracaktır. Ancak kişilerden öte yasadığımız ülkenin halkına sağladığı iyilikleri ya da yok ettiği haklarının hesabının yapılması önem kazanmaktadir.

24 haziran 2018 den itibaren Türkiye’de rejim değişmistir. Halkın gerçek temsilcileri artık siyasi partiler değildir. Partilerin belirlediği vekillerin meclis ve hükûmette halk adına söyleyecek sözü ve yaptırım gücü kalmamıstır. Oysa Anayasanın giriş bölümünde, "Millet iradesi mutlak üstündür. Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir” der. Özetle 2019'a girerken 12 Eylül faşist darbe hukuku ete kemiğe bürünerek zombi gibi tüm gücüyle karsımızda durmaktadır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen; kâğıttan kaplanlar okumaz belki bizi ama, nadide okurlarımın ve aziz Türk Milleti'nin yeni yılını tebrik eder esenlikler dilerim efendim..

Sizi bilmem ama birileri rahatladı zannımca.. Evet kurdun leşini de getirip ayaklarının dibine attıklarına göre olay kökünden çözülmüş oldu sanırım.. Kurt tehlikesi kalktı ortadan. Neyden bahsettiğimi bilenler bilir bilmeyenler Doktor Devlet Bahçeli beye Kazaklardan gelen doğum günü hediyesine bir göz atsınlar.. Mübarek olsun!

Yeni yılla birlikte yeni zamlar da şak yapıştırıverildi alnımızın ortasına; sekiz dokuz eşliğinde kabul edecez artık. Ha bir de köprü zammı var ki yine akıllara zarar. Artık zam koyucular "köprüden geçene kadar ayı dayı" meselesini de aştılar. Ne ayı umurlarında ne dayı..

Çalışanlar 2019 yılından itibaren %15 yerine - 20 vergi ödeyecekler. Dış güçler Allah belanızı versin. Hadi bakalım bu kadeh senin şerefine emmoğlu, şu zamları bir daha yazz yine yaz. (şerefine içilecek ne kaldı bilmiyorum ama emmoğlu alkollü içkilere bir bindirme daha geldi, millet kimyager oldu sayelerinde, umudum benzin mazot ve doğalgaz üretiminde).. İşte benim devreleri de yaktırdınız ya sonunda, helal olsun.. Yandaş medya göz aydın manşetleri atsa da doğalgaz elektrik faturalarında indirim diye.. indirimler neden çok cazip gelecek biliyor musunuz? Rabbim fakir kulunu sevindirmek için önce eşeğini kaybettirir sonra buldururmuş. Anlıycanız Tanrıdan kopya çekiyorlar. Bir mutluyuz bir sevindirik olduk sormayın gitsin. Bindirimleri unuttuk mu? Tabi güzide milletimin seçkin fertleri !.. kafalarını paçozlukta sinir tanımayan tv dizilerinden kaldırıp, dizinin yenmeyen birşey olmadığını anladığında iş işten geçmiş olacak.. Diziler ile halvet olan koca kafalı minnak beyinli halkım, bu kadar saftirik olamazsınız ya!.. Asker dizilerinde herkes terminatör, İstanbul dizilerinde herkes milyoner, mahalle dizilerinde her bölüm delikanlılığın kitabı yazılıyor.. Osmanoğulları hep evliya, kutup, gavs.. İnsanlıktan soğuduk beya.. Biz de sizinle beraber çekmesek, "ne haliniz varsa görün" diyecem ama.. Dürtmek zorundayım sizi kusura bakmayın. Öz babanın sedasıyla uyanmayan evlat, üvey babanın tekmesiyle kalkarmış.. Tamam sakalım bıyığım yok, baba da değilim fakat biraz silkinip kendimize gelelim yahu!.. Diziyle dünyayı dize getireceksiniz, ha gayret.. Bir yanda asker munbiç çıkarmasında, İşid‘e karşı ypg'yi Suriye'ye getirem, sonra başıma bela edem.. Niye ?.. Ne bilem?.. Yeterince anlatın ki anlayam.. (Şive yapınca daha havalı oluyor, dizilerde öyle yapıyorlar ya azıcık öyle deneyim dedim)..

Bir de peşinden hiç derdimiz yokmuş gibi market poşeti geldi "cuk" diye oturdu gündeme.. Poşet bir işletme için maliyettir zaten ben ödüyordum. Parasını 25 kuruş ekstradan ödeyeceğiz, yine kimlerin cebi dolacak?.. Sanki çok ekolojiyi, doğayı, yeşili düşünen bir millet, ülkeymişiz gibi, o zaman tamamen yasakla kardeşim, neresine koyacak bu millet aldığı malı? Dalga geçer gibi birde poşet istiyor musunuz? diye soruyorlar.. Yok alışveriş şalvarı giyip Yasemin Yalçın'ın tiyatro tiplemesi "cingane Gülazer" gibi şalvarımın içine dolduracam! Neyse...

Yeni yılda kalbime, ruhuma ferahlık, kendime zihin açıklığı, otağıma huzur, mutluluk, sağlık, zenginlik istiyorum. ÜLKEM İÇİN İSTEDİĞİM konuyu Allah biliyor (: Ne çok sey istedim be..

YAZININ DİBİ: Riyakar ve düzenbazlar, yılan kırkanlar, binbir suratlar, bizi de kendileri gibi safi salak görenler 2018'de kalmıştır umarım.. İnsana rast gelin, selametle..  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A. şahiner 5 yıl önce

Yeni yılınız kutlu olsun.

Misafir Avatar
Semra Mert 5 yıl önce @A. şahiner

Teşekkür ederim

Beğenmedim! (0)
Avatar
boran 5 yıl önce

Yeni yılınız kutlu olsun.Yeni yılın aydınlık getirmesini dilerim

Misafir Avatar
Semra Mert 5 yıl önce @boran

Teşekkür ederim

Beğenmedim! (0)
Avatar
S. Civan 5 yıl önce

Ah be ablacım ah! Kendi vatanımızda ne hallerdeyiz..