Evet umuda yolculuk başladı. Bu yolun sonunda inşallah umut ettiğimiz gibi ait olduğumuz süper lige döneceğiz...

Transfer sorununu çözdükten sonra kadrosunu tecrübeli futbolcularla güçlendirmeye çalışan Bursaspor, uzun zamandır uzak kaldığı, aslında kendisine il sınırı olmamasına rağmen “Komşu” olarak bildiği saydığı Eskişehirspor’a konuk oldu.

Maç öncesinde Eskişehir sokaklarında dosthane bir hava hakimdi. Deplasmana giden Bursaspr taraftarı Eskişehir caddelerinde, çarşısında rahatca gezip maç saatini beklediler. İşin bu yönü aslında furbolun önünde olan taraftı. Keşke her şehirde her taraftar şehre saygılı bir şekilde şekilde gezip, o şehrin ekonemisine de katkı sağlayabilse..

Gelelim asıl konumuz maça; 

Bursaspor yeni gelen oyuncular olmasına rağmen ilk iki haftada olduğu gibi alt yapıdan kurulu takımla sahada yerini aldı. Gençlik ateşi devam etti.

Geçen hafta alınan galibiyet sonrası yazılanlar ve yorumlar gençleri biraz olumsuz etkilemiş gibi gözükse de, mücadeleleri yine üst seviyede idi. Kendilerine göre bu ligde daha tecrübeli olan rakiplerine karşı ilkyarıda çok zorlanmalarına karşın savaşmayı asla bırakmadılar.

Bu konuda aslan payı, bu hırs ve bilinci kendilerine aşılayan teknik direktör Yalçın Koşukavak Hocamızındır. Maçı adeta kenarda oynuyor ve futbolcular kadar o da yoruluyordu.

Maçın son düdüğü ile deplasman tribününe dönerek asker selamı veren Yalçın Hocanın “Biz Bursaporun Askeriyiz” mesajıda çok güzel ve anlamlıydı...

Yeni transafer kaleci Çağlar neden ilk 11'de olduğunu daha ilk maçtan gösterdi. Önünde oynayan “Puyol” lakabıyla Sedat çok iyi maç çıkardı. En çok eleştirilen Kubilay ilk üç haftada atılan 5 golün 3’üne direk katkı yaptı. Emirhan, Jani Atasonov, İsmail Çokçalış, Burak, Ali Akman, Rüştü, Shehu, Ramazan, Recep Aydın, Cüneyt Köz ve Lato hepsi mücadelenin içindeydi.

Mücadelenin yanı sıra hocanın oyun tarzında kesinlikle dan dun yok. En sıkışık anda bile kaleden başlayan paslarla çıkmaya çalısan ve soğukkanlı kalmaya çalışan bir Bursaspor var sahada...

Bu arada solak Rumen Latovlevici’nin attığı inanılmaz gol için yorumu sizlere bırakmak en doğrusu. Çünkü yazmaya kalksak sadece bir sayfa ona ayırmak lazım.

Bugün transferin son günü.

Bursaspor’un hareketli saatler geçireceği çok belli; 4 ya da 5 oyuncu daha kadrosuna katılacak olan takımın, daha da güçlenerek “Umuda Yolculuk” serüvenini mutlu bir şekilde sürdürmeye çalışacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turcan Tetik 5 yıl önce

Kalemine sağlık abi dün ki atmosferi anlatan güzel bir yazı dizisi olmuş.