Vatandaşın Polis Merkezlerine gelmelerine gerek bırakmayan “Mobil İfade Alma Kiti" uygulamasına hız verildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Koordinasyon Toplantısı Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya Başkanlığında ve Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, Asayiş Dairesi Başkanı Levent Tuncer, Başkan Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katılımıyla, illerde ise Asayişten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılarının toplantıya video konferans yöntemiyle dahil olmasıyla dün saat 13.00’te Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen hizmet binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “700 tane Polis Merkezi Amirliğinde uygulamaya konulan ‘Güven Masası’ ve ‘Polis Merkezi Amirliği Davranış İlkeleri’ ile vatandaşlara en iyi şekilde hizmet sunulacaktır.” dedi.

“Hizmetin Yerinde İfa Edilmesi Projesi” ile müşteki, mağdur ve bilgi sahibi konumunda olan vatandaşların talepleri doğrultusunda, Polis Merkezlerine gelmelerine gerek kalmadan tüm iş ve işlemlerin “Mobil İfade Alma Kiti” ile yapıldığını belirten Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Mobil İfade Alma Kiti”nden, 2014 yılından bu zamana kadar toplam 618 bin 655 vatandaşımız faydalandı.” ifadelerini kullandı.

Asayiş suçlarının aydınlanma oranında yükselme olduğuna vurgu yapan Uzunkaya, malvarlığına karşı, kişilere karşı ve evden hırsızlık olay sayılarının 2019 yılında düşürülmesinin hedeflendiğini belirtti.

İllerde gerçekleştirilen huzur toplantılarının öneminden de bahseden Uzunkaya, “Huzur toplantıları, asayiş ve güvenliğin temini noktasında hizmet alan ile hizmet veren arasındaki iletişim kanalıdır.” diyerek, Kadın Destek (KADES) uygulamasının aktif halde kullanılması ile yapılan ihbarlara gecikmeksizin müdahale edilmesinin, kadına karşı işlenen suçlarda polise olan güvenin artmasında önemli bir kanal olduğuna değindi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.