Ülke gündemine "Emekli maaş promosyonu ne kadar?.." sorusu oturdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ülke gündemindeki İdlib Şehitleri, Coronavirüs, Moskova Zirvesi gibi konuların önüne geçen en önemli haber "Emekli Maaşları Promosyonu" konusu oldu.

Emeklilerin de merakla beklediği banka promosyonu için dün gerçekleştirilen zam pazarlığının ardından yeni promosyon ücretleri açıklandı.

SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz, "Emekli aylığı 1500-2 bin 500 lira arasında olanlara 625, 2 bin 500 lira üstünde olanlara 750 lira promosyon ödenecek. Emekli aylığı 1500 liraya kadar olan emeklilerimize 500 lira promosyon ödenmesi kararlaştırıldı. Promosyon ödemelerinde bir önceki döneme göre yüzde 66 oranında artış sağlamış olduk. 13 milyon emekli ve hak sahibine 9 milyar lira promosyon ödemesi yapılmasını öngörüyoruz" dedi. 

Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan da, bir basın mensubunun promosyon ödemelerine ilişkin takvimi sorduğunda, "Peşin ödeniyor. Üç yıllık taahhütname alma sürelerine göre, örneğin Nisan 2017'de taahhütname alınmış, Nisan 2020'de süresi bitiyor. Süresi dolduğu anda gelip taahhütnamesini veriyor, bunu da internette mobil uygulamadan yapabiliyor" şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.