Reina katliamı davasında 19 sanık için tahliye kararı verildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

01 Ocak 2017 gecesi saat 01.15 civarında gerçekleştirilen Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yapılan silahlı baskın ve katliamın üzerimnden 2 yıl geçti. O gece yılbaşı kutlama eğlencesindeki 39 kişinin hayatını kaybettiği bu terör saldırısına ilişkin olarak açılan davadaki yargılamada tutuklular arasındaki 19 sanığın tahliyesine karar verildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmada, ara karar açıklandı.

Mahkeme Heyeti, Abdu Mehmet Aziz, Abdulkeremu Maımaıtıabudula, Abduweli Yasin, Adili Salimu, İslam Magomedov, Ali Maimaitimin, Aysha Mohammed, Dina Alaa Eıd Sayed Ahmed, Duolaıtı Maımaıtıaılı, Gulsaya Tlegenova, Khıkmatıllo Zokırov, Maıerdan Tuersun, Nurmuhammed Mamat, Olimjon Akhralov, Rakhnamo Zaıdzhankızı, Samed Ehed, Umıd Mırzaulugov, Yasin Mehmet ve Marhaba Abduloeva'nın, üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suçun vasfının değişme ihtimali, tutuklu kaldıkları süre, delillerin büyük oranda toplanmış olması ve delilleri karartma ihtimallerinin bulunmaması nedeniyle tahliyelerine, yurt dışı çıkışında yasaklanmalarına ve yakalamalı sanık Firuze Kasım'ın yakalama emrinin beklenmesine hükmetti.

Mahkemenin bu kararında 11.02.2017 günü tutuklanan Abdulkadir Masharipov, eşi Zarina Nurullayeva ile imam nikahlı eşi Fransız vatandaşı Tene Traore'nın da aralarında bulunduğu 20 sanığın tutukluluk hallerinin devamına dahükmedildi. Yargılamaya 16 Mayıs'ta devam edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.