Meral Akşener: "Şehidin babasına 'ben terörist miyim' diye gözyaşı döktürdünüz"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Ben 75 yaşındayım, bir şehit babasıyım’ diyen bir ağabeyim, bana ağlayarak dedi ki; ‘Benim oğlum şehit, şehit. Ben Millet İttifakı'na yani İsmail Ok’un adaylığına oy vereceğim, terörist diyorlar bana. Ben terörist değilim. Aynını misliyle iade ediyorum’ dedi. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullandı.

Partisinin Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılmak için dün Balıkesir'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün ilk olarak Savaştepe ilçesine gitti. İlçe girişinde partililer tarafından konvoylarla karşılanan Akşener, İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok ve İYİ Parti Savaştepe Belediye Başkan adayı Osman Özgür Alaca ile birlikte esnafı ziyaret etti. Savaştepeliler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Akşener, vatandaşların dertlerini dinledi.

'İYİ OLAN ADAY KAZANSIN'

Hürriyet Meydanı'nda halka seslenen Akşener, "Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok ve Savaştepe Belediye Başkan adayı Osman Özgür Alaca, Allah'ın izniyle belediye başkanı olacaklar. Savaştepe halkına göstermiş olduğu ilgi için teşekkür ediyorum. Savaştepe'de insanlar birbirinin kardeşi, iyi olan aday kazansın. Balıkesir'den Savaştepe'ye gelirken yolunuzu gördüm. Yolunuz çok kötü. Bu yolun yapılması için iki adaya da talimat veriyorum. Bu yolun bir an önce yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

'BEN GÖRÜYORUM Kİ BU KARARLILIK VAR'

Akşener, daha sonra İvrindi ilçesine geçti. Burada da bir konuşma yapan Meral Akşener, şunları söyledi:

"Kadınlarımız tencerelerini kaynatamıyorlar, onu konuşacağız. Bu belediye başkanları seçildikleri günden itibaren bu konuda neler yapacaklar, onu konuşacağız. Hayvancılık öldü bitti. Bir de diyorlar ki; Avrupa birincisiymişiz hayvancılıkta. Hadi oradan. Balıkesir, ilçeleriyle birlikte Türkiye’yi doyuran bir şehirdi. Sütünüzü doğru fiyata satabiliyor musunuz? Mazotunuzu alabiliyor musunuz? Peki hayvanınızın etini doğru dürüst değerlendirip, satabiliyor musunuz? Öyle olunca şimdi ne oldu? Çiftçi terörist oldu. Hayvan yetiştiricisi terörist oldu, sebze yetiştiricisi terörist oldu. Ama ben buradan şunu söylemek isterim; Gittiğiniz yol yol değil. Dün Balıkesir’de bir şehit babası ağlayarak, ‘Ben 75 yaşındayım, bir şehit babasıyım’ diyen bir ağabeyim, bana ağlayarak dedi ki; ‘Benim oğlum şehit, şehit. Ben Millet İttifakı'na yani İsmail Ok’un adaylığına oy vereceğim, terörist diyorlar bana. Ben terörist değilim. Aynını misliyle iade ediyorum’ dedi. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Biz belediyeyi alırsak, Sayın Erdoğan çıkacak; ‘Ey aziz milletim. Verdiğiniz mesajı aldım’ diyecek. Dört yıl daha iş başında. Dolayısıyla iktidar değişmiyor. Ama dönecek gözlerinizin içine bakacak diyecek ki; ‘Hani esnaf arkadaşlarım, esnaf kardeşlerim müşteri veli nimet ya sinek avlıyorsunuz. 2010’dan itibaren seçmenin gözünün içine bakmaz oldular. Kibirden uçtular. Sonra bakacak gençlerin gözünün içine, kadınların, yaşlıların, köylünün, çiftçinin, esnafın gözünün içine bakacak sonra diyecek ki; ‘Mesajı aldım. Hemen kongre yapıyorum parti yönetimini değiştiriyorum. Beceriksiz bakanları değiştiriyorum. Damat gidecek ve ekonomik manada tarımın, sanayinin gerçek dertlerimizin üzerine bakışını, gözünü dikecek ve tedbir almaya çalışacak. Ama eğer kazanırlarsa şu olacak, 31 Mart akşamı diyecek ki; millet halinden memnun. Hadi iki fil gönderin. Nasrettin Hoca hikayesindeki gibi. 1 Nisan’dan itibaren zam yağmuruyla karşı karşıya kalacaksınız. Onun için iktidar değişikliği yok. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Sayın Erdoğan tepede kalacak. Dört sene hizmet etmeye devam edecek. Ama hale yola koymanın yolu. Bu kulağı çekip kızartmaktan geçer. Ve ben görüyorum ki bu kararlılık var.”

Akşam üzeri Mustafakemalpaşa ilçesine geçen Akşeneri, burada da yoğun bir katlımcıyla bir araya geldi. Millet İttifak'ının Belediye Başkan Adayı Şükrü ERDEM‘i, destek amaçlı geldiği Mustafakemalpaşa’da Akşener halka hitaben etkili bir konuşma yaptı. Şehrin girişinde oldukça geniş bir halk kitlesi tarafından karşılanan Akşener'in konuşma yaptığı esnada İYİ Parti ve CHP'lilerin yanısıra ellerinde Ak Parti ve MHP bayrakları bulunan kalabalık bir çoğunluğu kadın kitlesi de alkış ve tezahüratta bulundular. Akşener buradaki konşmasında;

“Beka, beka… Damadın bekası… Ekonomi yanıyor, siz o kulağı çekmezseniz, her gün bir zam yağmuruyla karşılaşırsınız. O kulağı çekerseniz, Sayın Erdoğan, 4 yıl koltuğunda oturmaya devam edecek, hizmet edecek. Ama, kibirlenme padişahım, senden büyük Allah var!.. Erdoğan’ı yakından tanırım; o gece Bursa gitti, Mustafakemalpaşa gitti, Balıkesir gitti, İstanbul Ankara gitti, ne olacak, ‘Aziz milletim’ diyecek, ‘mesajı aldım.’ Bakanları değiştiriyorum, damat gitti, ‘Kongre yapıyorum, beni yanıltanları değiştiriyorum’ diyecek. Aynı düzen devam ederse her gün zam… Biz gündeme getirmesek EYT’yi duyan yoktu. Demek ki siyasi rekabet, arada kulağı çekmek iyi bir şey. İşsizlik sorunu var, çare üretebilmeleri için kulak kızartılacak! Bursa sanayi şehri. Niye gençlerin dörtte biri işsiz, niye şirketler konkordato ilan ediliyor?”

Hangi partiye oy verirse versin herkesin bu vatanın evladı olduğunu kaydeden Akşener, “Teröristlikle suçlarsanız, açtırma kutuyu söyletme kötüyü… Hendekler kazılırken valilere kafaya çevir diyen kim? Hendek meselesinde 793 şehit var! Kaç kadın dul kaldı, kaç çocuk yetim kaldı bilen var mı? Muhtar seçiminin bekayla ne ilgisi var?” diye konuşmasını sürdürdü.

Şükrü Erdem ve Mustafa Bozbey için oy isteyen Akşener, “Bozbey, CHP adayı olabilir, ama bana da zimmetli. Bu arkadaşlarımız Bursa’ya da Mustafakemalpaşa’ya da israf yapmayacaklar, adam kayırmayacaklar, gelinleri kayınları damatları iş sahibi yapmayacaklar, en önemlisi hırsızlık yapmayacaklar. Yamuk yaptıkları zaman bak hemşerim yandın!” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.