İptal edilmişti: Türk ve Kırım futbol takımları tarihte ilk kez karşılaştı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu ve Kırım Kalkınma Vakfı Genel Başkanı Ünver Sel, bir Kırım futbol takımının tarihte ilk kez İstanbul’da bir Türk takımıyla karşılaştığını belirtti.

Sputnik’e konuşan Sel, “TFF, Dışişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine Kızıltaş-İstanbulspor maçını iptal edince Kırım takımının, İstanbul’un diğer bir ekibi olan Küçükçekmecespor ile maçını organize ettik. Kırımlılar maçı 3-1’lik skorla kazandı. Kızıltaş ve Küçükçekmecespor, kardeş takımlar oldular. Küçükçekmece Kırım’a maç oynamaya davet edildi. Karşılıklı hediyeler verildi” açıklamasında bulundu.

Sel, maçın yoğun ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi.

Daha önce İstanbulspor ve Kızıltaş arasında oynanması gereken maç hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmişti.

Ünver Sel, maçın, Ukrayna hükümetinin başvurusu üzerine Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye Futbol Federasyonu’na bildiriminin sonucu iptal edildiğini söylemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.