Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: "EYT Gündemimizde yok"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların durumuna Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak noktayı koydu. "EYT Gündemimizde yok"

Ankara'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Albayrak bir dizi açıklamalarda bulundu Albayrak özetle;
"Türkiye'nin IMF'e ihtiyacı olmadığı ortada. Ağustos, eylülde böyle bir ihtiyaç olmadı şimdi hiç yok. Ekonomik olarak tartışılacak bir durum yok. IMF Arjantin'e girdi durumu ortada.Türkiye zor bir dönemden çımıştır. Ancak yüzde 2.3'lük büyüme hedefinin tutturacağız. Yüzde 8-11 büyümelere kıyasla yüzde 3-5-6 büyüme hızları ile dengelenme süreci yaşayacağız. Türkiye enflasyonla mücadelede güçlü refleks gösterdi ve yılsonu enflasyonunun yüzde 20.3 oldu. Ocak ayında gıda fiyatlarının değişmediğini varsayarsak yıllık enflasyon yüzde 18.85 olurdu. Kampanya enflasyona güçlü bir darbe vurdu. Her sektör aynı samimiyetle katkı vermedi ama genel olarak bakıldığında psikolojik, fiyatlama davranış olarak güçlü fayda sağladı. Hızlı bir dönüş oldu."

"Gıda fiyatları ile ilgili spekülasyon yapanların araştırılmasını istedim birileri bunu spekülatif olarak kullandı. Gördük ki felaket tellallığı yapanlar bazı siyasi partilerden aday." diye devam eden Albayrak, EYT konusunda yöneltilen soruya da, "EYT konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.