Çanakkale Valiliği de 65 yaş üstü yurttaşlara kısıtlama getirdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çanakkale’de  koronavirüsle mücadele kapsamında, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan yurttaşlara kısmi kısıtlamalar getirildi.

Çanakkale Umumi Hıfzısıhha Kurulu, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan yurttaşların (hastane ve muayene randevusu olanlar hariç) saat 08:00-10:00 ile 16:30-19:30 arasında, toplu taşıma araçlarına binmelerinin yasaklanmasına karar verdi.

Kurulca alınan bu kararda, 65 Yaş ve üzeri yurttaşların, günlük alışverişlerini de kendi mahallelerine en yakın semt pazarı, market ve alışveriş merkezlerinden sabah 10.00-12.00 saatlerinde yapabilecekleri belirtilirken, düğün, nikah, nişan, gelin alma, sünnet, cenaze, taziye gibi etkinliklere katılımları da yasaklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.