Arkadaşları seyretti, kimse "yapma" demedi ve ölüm orucunda hayatını kaybetti!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

DHKP-C'ye üyelikten yargılanan ancak adil yargılanmadığı iddiasıyla ölüm orucu başlatan avukat Ebru Timtik, ölüm orucunun 238. gününde Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Timtik'in ölüm orucu eylemi sırasında, hiçbir sosyal demokrat örgüt, parti, sendika "Senin yaşamın daha değerlidir Ebru" demedi. Sosyal demokrat örgütlerin ölümü kutsaması sonrasında Timtik bugün yaşamını kaybetti.

HKP-C Terör Örgütü'ne karşı yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz yıllarda Halkın Hukuk Bürosu'na bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda örgütün Türkiye sorumlularından Kamile Kayır'la birlikte örgütün avukat yapılanması içerisinde yer alan Ebru Timtik'de aynı bölmede yakalandı. Operasyonda aynı hukuk bürosunda bulunan ve gözaltına alınan Ebru Timtik'in de içerisinde yer aldığı 6 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüphelilerin 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede şüphelilerin Halkın Hukuk Bürosu'na yönelik operasyon yapıldığı sırada kapıları açmayarak direndikleri vurgulanırken, sarf ettikleri sözler yer aldı. Şüphelilerin, "Bizler halkın avukatlarıyız, avukatlar teslim alınamaz, devrimci avukatları teslim alamayacaksınız, devrimcilerin avukatlıklarını yapmaya devam edeceğiz, insanlık onuru işkenceyi yenecek, işkence yapmak şerefsizliktir, Amerikanın uşakları, katilsiniz, faşitsiniz, Süleyman Soylu hesap verecek, Süleyman Soylu yurt dışına kaçacak, o zaman siz ne yapacaksınız" söylemlerini kullandıkları belirtildi.

Yargılama sırasında avukat Ebru Timtikölüm orucuna başladı. Ölüm orucu sırasında hiçbir sosyal demokrat örgüt, parti veya sendika, Ebru Timtik'in ölümü sonlandırması için çağrıda bulunmadı. Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarının tıbbi yardım talepleri ise, "ölüm orucu bireysel haktır" gerekçesiyle reddedildi.

Sonuçta ölüm orucu başlatan avukat Ebru Timtikölüm orucunun 238. gününde Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Daha önce PKK propagandasından hapis yatan Aytekin Yılmaz adlı yazar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sosyal demokratların bu sessizliğini "Ne zaman ölüm orucu girişimi olsa, insan hakları örgütleri, Barolar, gazeteci ve yazar örgütleri devlete sesleniyorlar. Oysa ölüm orucu girişimini ilkesel düzeyde reddetmelidirler. Ölerek hak talebi olmaz demelidirler. Sol mahalle bu gerçekle yüzleşmek istemiyor." sözleriye eleştirmişti.

Memurlar.Net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.