Türkiye Cumhuriyeti;

● Kuzey Irak Referandumuna karşı bölge ülkeleri ile iş birliği yaparak bu işi tersine çevirmiştir. (İsrail'in Büyük İsrail Projesine karşı önemli bir hamle idi)

● Doğu Akdeniz’de geri adım atmadı ve bölgedeki İsrail-Yunanistan-Rum Kesiminin yayılmacılığına karşı hamleler yaparak önemli adımlar attı. (Büyük İsrail Projesinin en önemli ticaret ve Akdeniz kapısına hakim olmak için Kıbrıs konusunda da dik durduk).

● Suriye'nin bölünmesi projesi bizzat Büyük İsrail Projesine hizmet için İsrail’in istediği bir durumdu. Bunun için de bölgede PYD-YPG gibi taşeron terör örgütleri ile Suriye'yi bölmek için çalışmalar yaptı. Ancak Türkiye Cumhuriyeti bu planı kökten yok etmek veya en azından ertelemek için Fırat Kalkanı dahil olmak üzere bölgede üst üste pek çok sınır ötesi operasyon yaptı. En son yapılan operasyon ise çok ama çok önemlidir.

● S-400 füzelerinin tüm eleştirilere rağmen alınması da Türkiye açısından stratejik bir güvenlik meselesiydi. Nitekim Mersin taraflarına bu füzelerin konuşlandırılması durumunda menzil bakımından İsrail'i tehdit edebilecek bir durumun oluşması da İsrail'i çok rahatsız etmektedir.

● 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türk Devleti'nin Avrasya hamleleri daha da belirginleşti ve Rusya ile bölgede stratejik bir ittifak kurulması sonrasında, Atlantik ötesi dahil olmak üzere pek çok devletten Türkiye'ye yönelik düşmanca tavırlar daha da belirginleşti. İçeride de Rusya ile yapılan stratejik ittifakı bozmak için bazı Natocu Gladyocu kişiler gayri milli tavırlar ile ABD'nin çıkarlarını, Türkiye’nin çıkarlarından (çaktırmadan) üstün tutan bir anlayış sergiliyorlar.

● Türk Devleti'nin ve bölgenin en önemli sigortası ise bir kez daha görülmektedir ki 2200 yıllık şanlı Türk Ordusudur.

● Türkiye'nin bir kez daha görülmektedir ki gelecek vizyonu Avrasya'da saklıdır. Avrasya jeopolitik açıdan zorunlu hale gelmektedir. Bölgede Nato dahil AB'nin karşısında durabilecek tek güç Avrasya Birliği'dir. Kurumlar da buna göre şekillendirilmektedir.

Atlantik ötesi, AB, Arap Birliği ve dahi pek çok ülkenin Türkiye karşıtlığının oluşması da bu üstte saydıklarımızdan dolayıdır. Her ne olursa olsun Türkiye Sevr Sendromundan çıkmıştır. Bu saatten sonra Türkiye'yi ne olursa olsun Milli meseleler ve hassas noktalarda yalnız bırakmamalıyız. İçerideki birlik ve beraberlik ruhu çok önemlidir. Türk Devleti Siyonizme Şah çekmiştir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.