Grip aşısı, bir önceki yılda rastlanan virüs türlerine karşı korumalı olmak üzere, o virüslerden alınan örneklerle her yıl yeniden hazırlanan bir aşıdır. Sonbahar başladığında piyasaya verilir ve kış bitimine doğru kullanımı sona erer.

Bunu niye yazdım şunun için,

Bir eczacı meslektaşım iki doz aşı olmasına rağmen geçen hafta coronadan hayatını kaybetti . Başka örnekleri de var. Yani aşı olmak sorunu tümden çözmüyor kaldı ki halen aşı sırası 60 lı yaşlarda seyrediyor.

Virüslerin en çok korkulan türü mutant denilen yani özellikleri değişen şekle dönüşmesidir. Bu durumda hastalığın seyri, şekli, özelliği değişkenlik gösterdiğinden vurulmuş veya vurulacak olan aşının da bir önemi kalmamaktadır.

Dikkat ederseniz ülkemizde son günlerde hastane doluluk oranları, ölüm ve vaka sayıları gün geçtikçe artmaktadır. Bize söylenen verilere göre bir ay önce onbinin altına düşen vaka sayısı şimdi yirmibini aşmış, ellili sayılara düşen günlük ölüm sayısı da yüze yaklaşmıştır. Bu rakamların ifadesi bir ay öncesine göre % 100 artış demektir. Çok ciddi ve korkulması gereken bir orandır.

Evimizin balkonunda ya da salonunda olmayı hastane koridorlarında boş yatak bekleyerek sefil olmayı ve sonrasında tek başına odanın tavanına bakarak, bir yudum nefes almayı bile beceremeyecek halde başımıza gelecekleri tahayyül etmeye tercih etmemiz gerekir.

Bu dönemde ekmek davası her şeyin önüne geçmiştir. Herkes çok sıkılmış ve haklı olarak aciz olarak açlıktan öleceğime, hastalıktan ölürüm düşüncesine sahip olmuştur.

Esnaf, ödemesini ve işini devam ettiremez durumda olup binlerce ticarethane faaliyetine son vermiştir.

İşten çıkarma yasaklandığı için ücretsiz izne çıkarılması halinde uygun şartları taşıyanlar aylık 1170 TL ile geçinmek zorunda kalmış, yüzbinlerce emekçi işini kaybetmiş, ekmeğe muhtaç hale gelmiştir. Toplumun herkesimini çok ciddi olarak etkileyen bu afetin ekonomik sıkıntısından dolayı cinayet, ölüm, intihar, sefalet, suç oranları alabildiğince çoğalmıştır. Hemen herkesin panik ve kaygı bozukluğunda olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Bazı iş kolları bir yıldan beridir faaliyette bulunamamaktadır. Adeta hayattan kopmuş durumdadır. Sağlık tekilatının yüzlerce neferi zor koşullarda çalışmanın sonucunda kendini feda etmiştir.

İnsanı öldürmek sadece silahla olmaz bazen silahtan daha etkili ve sessiz infazlar yapılabilir, hastalık virüsünü yaymak da bunlardan en önemlisidir.

Bu ciddi düşmanı hafife alarak gerekli tedbirleri uygulamayan gerek tüzel gerek özel kişiliklerin, yaşanan ölümlerde, yıkımlarda, perişanlıklarda değişen oranlarda suçu vardır.

Herkese yasak olan birilerine serbest olmamalıdır. Topyekün tedbir almak zorunluluğumuz vardır. İnsanlığın, dindarlığın, vatandaşlığın gereği budur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.