Siz benim baktıklarımı gördünüz mü?

Benim sevdiklerimi benim kadar sevdiniz mi?

Benim özlediğim kadar özleyip, siz benim gözlerimden ağladınız mı?

Hiç benim dudağımdan güldünüz mü? Kenarındaki çukuru bildiniz mi?

Siz benim okşadığım köpekleri, peşinden koştuğum kedileri, ekmek kırıntısı verdiğim kuşları sevdiniz mi?

Geçtiğim dikenli yollardan gidip döndünüz mü?

Verdiğim emekleri sırtımda kuruyan teri, canhıraş tırnaklarımla ölümüm pahasına kazırken ucuza harcadığım seneleri bana geri verdiniz mi ?

Hırçın ve üzüntülü zamanlarımda benim bana nasıl tahammül ettiğimi, sevindiğim zamanlarda taşkınlığıma nasıl gem vurduğumu hissettiniz mi?

Hangi şarkıyı severim, hangi şehirden geçerken korkar gözlerimi kaparım, hangi yemeği güzel yaparım, hangi dağ, hangi yıldız benim, ak güvercin kanadında hangi telek benim biliyor musunuz?

Annem benim kim olduğumu unutacak diye ödümün koptuğunu, babamı her an teneşir tahtasında görmekten korktuğumu, Yunus'u yutan balığın beni de her gece yuttuğunu, sonra dibi olmayan sulara kustuğunu, sabahlara kadar boğulduğumu nerden bileceksiniz?

Hem siz benim uçtuğumu da bilmezsiniz;

Tanrıyla konuşuyorum desem deli dersiniz, içinizde ki puta bir sorun isterseniz; koynunuzda taşlatmak için kaç şeytan, azat etmek için kalbinizde kaç köle beslersiniz?

Mısır tarlalarındaki kargalar söyledi, hem rüyama giren korkuluklar da sizlermişsiniz.

Kuşların kalbini söküp yer, sonra zombi gibi ortalarda gezermişsiniz.

Beni bilmezsiniz de;

Siz benim sizi bildiğimi nerden bileceksiniz?

YAZININ DİBİ: Su ve ateş birbirine hasret iki eş. Harlanır durur da yalazlar kırmızı kar taneleri gibi çağırır üzerine üzerine suyu. Çağlayarak gelir su, koşa koşa alev alev yanan kollarına ateşin. Sonra çığlık çığlığa ölür ateş küle döner, toza toprağa karışır. Yavaş yavaş su yanar, ateş donar.. Bir çift kanat sesi savurur buzdan külleri. Hangi zavallı aşığın yüreğinde açar aşk denen cehennemin kızıl gülleri... Sonra vuslat kim bilir kendini hangi yangın yerine adar; su uyur, ateş uyur; taki kader bir kibrit çakana kadar.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.