İnsana secde etmeyen şeytanın bir bildiği vardı. Ebediyen çıkamayacağı cehennem pahasına secde etmedi Ademe. Cennetten kovuldu. Meleklerin hocasıydı, unvanını kaybetti.. Ve Tanrının bir hışmı ile insan yeryüzüne indirildi, şeytan da.. İnsan olağanüstü bir gayretle yeryüzünde kıyıma basladı. Yeşile kıydı, hayvana kıydı.. Kendi cinsine kıydı.. Nefreti, kini besledi. Nefsine dizgin vuramadı çoluğa çocuğa kıydı. Bir taraftan da her koşulda temize çıkabileceği sığınacağı birinin olması lazımdı. Ama ona bile kendi hükmetmeliydi.

Sapıttı; helvadan, öküzden yiyebileceği putlar ilahlar yaptı. Tanrısını bile yedi doymadı. Sömürmediği hiç bir şey kalmadı. Savaşlar çıkardı; oluk oluk kan döktü. Ölümlü insan menfaatleri doğrultusunda, boktan unvanlar için Tanrıyı bile aldattı birbirine taptı. Sonra asıl ona özünü veren sevgiyi art niyetine kullandı, milyonlarca gönlü talan, harap edip dünyayı viran kalpler çöplüğüne döndürdü..

Aç köpekler gibiydi; dizginleyemediği nefsi ile günah denizlerinde kulaç üstüne kulaç attı. Hamurunda sevgi olmayan zürriyetinden yığınla insan türedi. Ahir zaman çıkacak diye beklenilen Yecuc Mecuc de, Deccal de git gide azıtan insandı. Biri büyüğü, biri küçüğü; insandan ürkütücü ne olabilirdi ki ?.. Bir yaratık hangi korkunç şekillerde öldürebilirdi ?.. Çaldı çırptı öldürdü, yaktı yıktı öldürdü, parçalayarak öldürdü, işkence yaptı öldürdü, boğdu öldürdü, tecavüz etti öldürdü.. Çoluğu çocuğu öldürdü, masum hayvanları öldürdü. Karnında bebesiyle kadınını, kızını, kız kardeşini öldürdü. Namus dedi öldürdü, açım dedi öldürdü, kafam iyiydi dedi öldürdü, köpeği olduğu birilerinden emir aldı öldürdü. Velhasıl sığınacak hiç bir şey bulamadıysa ŞEYTANA uydum yaptım ŞEYTANA uydum öldürdüm ! dedi ..

Şimdi bir de bunlar sekiz kapılı cennetin sekizinden birden girme ümidini de taşıyorlar. Yeterki içinde buğday kadar Allah'a olan imanın olsunmuş.. Günahları şeytanın sırtına yükle gitsin. Sonra da gelsin efendim bitmeyen cima, bilmem kaç tane huri, patlamadan yiyip yiyip yan gelip yuvarlanacakları cennet bahçeleri (kek ve meyve suyu da göklerden gelen bir işarettir).

İnsan yaratıldığında ona secde etmeyen ŞEYTAN.. İnsanla aynı zamanda yeryüzüne indirilen, ademoğlunun cehenneme çevirdiği dünyada bir köşede durup şeytana pabucunu ters giydiren, icraatlarını izleyen şeytan..

Her sene Kabe'de sektirmeden taşlanan şeytan.

Evet anasının babasının yanına varmaktan imtina eden insanoğlu, taa Kabe'ye gidip şeytan taşlıyor.

Büyük şeytan küçük şeytan.

Sizin şeytanınız hangisi ?..

YAZININ DİBİ

Siz yine de özünüzden ayrılmayın Şeytan'a uymayın (: (:

Ne demiş şair;

Neyleyim köşkü neyleyim sarayı?

İçinde salınan yâr olmayınca.

Sevgiyle kalın...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.