Bugün yine faydasız ve gereksiz bir konudan bahsedeceğim. Zira, çok yoğun çalışma ve mesai faaliyetlerinin yanında bu türlü sorunları görmekten ve duymaktan rahatsız olan sayın yetkililerin affına sığınıyorum.

Sosyal medya alanları ve burası gibi gazete köşelerinden başkaca yazacak yerim olmadığından sizleri meşgul etmemin nedeni, sizlerle hasbıhal etme ihtiyacımdandır.

Ben bir öğretmen ailesiyim ve zaman zaman herkes gibi düğün, taziye, hasta veya dost ziyareti adı altında yurdun değişik yerlerine mecburi ziyaretlerimiz olmaktadır.

Yeterince masraflı olan bu seyahatlerin en önemli yanı da konaklamadır. İnsanın kendini evinde hissettirecek güvenli, seviyeli otellerdir misafirhaneler.

Kamu kurumlarının sosyal tesisleri hem fiyatlandırma hem de kullanma açısından tüm memurlara, emeklilere, çalışanlara hatta çalışmayanlara eşit mesafeli olarak düzenlendiğini bilmekteyiz.

Aynı durum diğer kurum misafirhanelerinde de vardır mutlaka.

Mesela, Öğretmen ailesi olarak ne zaman hangi öğretmen evine günübirlik konaklama için müracaat etsek, yer olmadığını tesiste düğün olduğunu düğün misafirlerinden dolayı yoğun olup yer olmadığını söylüyorlar. Bu durumda öğretmen ailesi ne yapsın?

Salonu tesisi kiralamışsanız bari aynı ölçülerde başka otel tavsiye edin ki 1.derecede hak sahibi olan üyelerinizin ihtiyacı giderilsin, hem siz de kibir veya mahcubiyetle karışık muhataplık yapmazsınız. Çünkü o tesislerin kuruluşunda uzun yıllar boyunca öğretmenlerin maaşlarından kesilen ücretler olduğunu sanıyorum.

Öğretmenlerin hakkını arayan ….SEN ler benzeri sendikal gruplar veya oluşumların özellikle iktidarla birlikte hareket eden yani kararı etkileyici olan arkadaşların bu konudaki görüşleri nedir acaba?

Meslektaşlarının mağduriyetini gidermek, haksızlığa uğrayanların hakkını savunmak ve bu gibi gereksiz konularda çözüm yolları üretmek olduğu kanaatindeyim.

Üyelerinize yer vermiyorsunuz bari aynı şartlara yakın uygun otel tavsiyesinde bulunun.

Dostlarınız alışverişte görsün.

Şimdi diyeceksiniz ki, KHK, EYT, ÜCRETLİ, ATANAMAYANLAR, KADRO EKSİKLİĞİ, MÜLAKAT ve Hayatını gençliğini, geleceğini kaybedenlerin bulunduğu bir ortamda senin düşündüğün şeye bak.

Haklısınız, aklıma geldi diye yazdım.

Güzel günlere…

Sağlıkla kalın….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.