Sevgili dostlar kurumlar arasındaki birlik ve içerideki hainlerin bertaraf edilmesinin dıştaki yansımaları olumlu olmaktadır. 15 Temmuz'dan sonra Ordu başta olmak üzere pek çok kurumda yapılan temizlik ve tasfiye sonrası Fırat Kalkanı başta olmak üzere, sonrasında çok başarılı sınır ötesi operasyonlar yapılmıştır. Bunun yanı sıra içte de İstihbarat birimleri pek çok yaşanması muhtemel terör olaylarını önceden olması gerektiği gibi önlemiştir. Burada kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlayan KDGM (Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı) büyük bir öneme sahiptir. KDGM yavaş yavaş yer altına inmeye başladıkça daha bağımsız operasyonlar olmaya başlamıştır. Kamu düzenini sağlama hususunda büyük mücadeleler verilmiş ve verilmeye de devam edilmektedir. Bunun da emareleri çoktur.

Fetö’nün devletin stratejik kademelerinde ki adamları zaman zaman devleti zora sokmak ve zafiyete uğratmak üzere aldıkları dış kaynaklı talimatlarla birçok olayın oluşumuna göz yummuştu. Bu zafiyet pek çok kurumda görüldü. Patlayan bombalar, sahte belgeler ile tertiplenen kumpas davaları ve bazı önemli kişilere yapılan suikastlar sonrasında Türkiye kendi içinde çok kan kaybetti.

Eskiden gizli kodlar ile Terör örgütü uyarılır ve havalanan uçaklar boş dağ taşı bombalardı. Ama şimdi olay çok farklı bir hal almış ve nokta istihbarat ile başarılı operasyonlar yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Sihaların 2 üst düzey terör örgütü Pkk elebaşlarını öldürdüğü gibi… Hatta öldürülen kişilerden biri de iddialara göre Cemil Bayık olarak bilinmektedir. Bu ve benzeri hususlar çok önemlidir.

Türkiye’deki İstihbarat ağı bölgesel manada genişlemiş ve aradaki koordinasyonu sağlayan KDGM gibi teşkilatlar sayesinde güçlü analiz ve strateji ile daha güzel işler yapılabiliyor. Bölgede İstihbarat savaşlarını iyi incelemek lazımdır. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da İsrail’in hedefinde olmasını bu bağlamda iyi analiz etmek lazımdır. Mossad’a karşı da büyük bir mücadele verilmektedir. Bölgede büyük istihbarat savaşları yaşanmaktadır.

Umuyorum ki stratejik kurumlardaki kişilere çok dikkat edilmelidir. Bu arada Türkiye’de sadece MİT yok! Türkiye’de çok önemli istihbarat teşkilatları da vardır. Tıpkı büyük devletlerde olduğu gibi… Onların arasındaki koordinasyon ve birlik çok önemlidir. Sahadaki başarı için şarttır.

Her büyük devlette olduğu gibi, devletin derinliği tarihi ve gücü ile eşdeğerdir. Bu bağlamda Türkiye yavaş yavaş bağımsız olma yolunda attığı adımlar ile bölgesinde artık söz dinleyen değil, söz söyleyen bir ülke konumundadır. Üstelik yedi düvele karşı… Doğu Akdeniz’deki tavrımız ve milli politikamız bunun en güzel örneklerindendir. Tabi bunu yaparken güçlü ittifaklar da büyük önem taşımaktadır. Güçlü devlet, güçlü ittifaklar ile kaimdir. Türkiye bölgesinde izlediği geçmişten gelen Sevr sendromundan kaynaklı savunma politikasını 2016’dan sonra tamamen değiştirmiştir. Tabi ki bunu sağlayan ve değişmesine olanak sağlayan da 2200 yıllık Türk Üst Aklıdır. Kadim devletin temsilcileri bu konuda yürütmeyi sağlayanlara büyük görevler vermiştir. Değişimin iki kilit tarihi vardır. Biri 2016 tarihi, diğeri ise 2021 tarihi olacaktır. Bu tarihlerin anlamı önemlidir. Özellikle de bölgesel anlamda güç dengelerinin sıcak çatışma ve bölgesel savaş ile değişeceği tarihtir 2021… Siyonizm için de kutsal metinlerinde 2021’e dikkat çekilmektedir. Umarım 2016 başlayan bağımsızlık politikası, 2021’de sekteye uğramaz… Sonrasında zaten Türkiye bölgesinde çok daha etkin ve belirleyici bir konuma gelebilir.

Unutmamak lazımdır ki; Türkiye'nin geçmişten beri gelen, tarihi ve manevi bir misyonu var. Bu misyon er ya da geç muhakkak tecelli edecektir. Dolayısı ile yedi düvelin de hedefinde olan, Haçlıların kıskacında olan bu ülke, her ne olursa olsun misyonunu tamamlayacaktır. Geçmişteki her Türk Devleti'nin aslında gizli ve büyük bir misyonu vardı. Türkiye'de bu 2200 yıllık kadim devlet mirasını devam ettirecek Türk Devletlerinden biridir...

Ve Son söz: "Türkiye; geçmişin derin köklerine ve sırlarına sahip büyük bir devlettir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.