Üzülerek belirtmek isterim ki, Türkiye’nin 8 ilindeki bilerek ve kasten yakılan ve halen süren orman yangınları Azerbaycan Cumhuriyet Diaspora Bakanlığı KİAMP Koordinatörlüğü ve AGİH STK olarak bizleri de derinden üzmekle beraber endişe duydurmaktadır.

Bilinçli şekilde kasten yapılan orman yangınlarının, ormanlardaki canlıya ve biz insanlara karşı yapılan "Eko Terör" olduğunu anlıyoruz.

Kurum olarak bu ekolojik terörün faillerinin yakalanmalarını ve Türkiye Cumhuriyet Kanunları gereğince yargılanmalarını istiyoruz.

Azerbaycan’a bağlı bir kurum olarak olarak her türlü desteğe hazır olduğumuz beyan eder ve Antalya Manavgat ilçesi, Mersin illerinde Azerbaycan gençlerinin yangını kontrol altına almada gönüllü destek verdiklerini kamuoyuna duyurmak isterim.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı sn: Ceyhun Bayramov'un dediği gibi bizlerde tekrar-tekrar vurgulamak istiyoruz ki, "Kardeş̧ Azerbaycan her zaman Türkiye’nin yanındadır" .. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın kararıyla 500 kişilik bir ekip Türkiye'ye orman yangılarıyla mücadele için hali hazırda yol düşmüştür.

Geçmiş Olsun Türkiye,

Geçmiş Olsun Türk Milleti..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.