Saha İçi;

Genç Bursaspor bu hafta kazandı, evet mutlu bir hafta olacak ama önümüzdeki haftalar için yeterli mi, onu da zaman gösterecek.

Kendisi gibi yaş ortalaması düşük alt yapıdan futbolcularla oynayan kadrosunda, hiçbir yabancı futbolcu bulundurmayan Altınordu karşısında Vakıfköy Futbol Akademisi eserlerinden Emirhan Aydoğdu ve Ali Akman’ın attığı gollerle İzmir’den galibiyetle döndü.

Rakip, fizik ve tecrübe anlamında eşit olunca Bursasporlu genç futbolcuların kalitesi ortaya çıkıyor. Ancak bir hafta önce şahit olduğumuz gibi fizik ve tecrübe üstünlüğü olan takımlara karşı bu kadronun pek şansı yok düşüncesindeyim.

Takımımızı ya da bireysel olarak futbolcularımızı tek yenilgide yerin dibine sokup, tek galibiyette de şampiyonluk naraları atmayı çok seven bir camiayız. Bu maç sonrasında birkaç genç futbolcu kardeşimizi gerçekten fazla övmeye başladık. Tamam, yetenekliler tabii alkışlayacağız ama unutmayalım daha 18-19 yaşlarında olan bu gençlerin ayakları yere sağlam basmalı ve havaya girmeden çalışmaya devam etmeliler.

Önlerinde yine Vakıfköy’den çıkmış iyi ya da kötü anlamda örnek isimler var. Bunları yazmaya gerek yok zaten herkes biliyor. Kötü örnek, örnek değildir diyerek Vakıfköy girişindeki duvarda asılı mektubu okuyarak kendilerine iyi olan örneği alabilirler.

Saha dışı;

Bursaspor’da asıl problem saha dışı hatta kulüp dışında. Şehirde menfaatsiz sevenler (taraftar) dışında geriye kalan kesimde bir küskünlük var. Bir türlü destek verilmiyor. Destek verilmemesi en büyük yerel yöneticiden en küçük mahalle temsilcisine kadar geçerli durum. Siyasi olarak da destek verilmiyor. Tamam, futbolda siyaset olmasın diyoruz ama diğer illere bakıldığında kulüplerin transfer yasaklarının kaldırılmasında kimlerin ön planda olduğunu görüyoruz. Hatta Bursa’nın çeyreği büyüklükteki bazı illerdeki milletvekillerinin ligden düşmeyi bile kaldırmakta ön ayak olduğuna, geçen aylarda şahit olduk. Bursa’nın milletvekilleri deve kuşu misali takılmaya devam.. Sadece açılışlarda gözüküyorlar.

Gelelim BTSO ve Bursalı işadamlarına, onlar da gelip geçici siyasilerden daha da suskunlar. Birkaç firma haricinde Bursaspor’un yanında olan yok. Bunun en güzel örneği formamızdaki sponsorlardır. Yakın zamanda Bursa’da faaliyetlerine başlayan Onur Market geldiği günden beri hep yanımızda.. Bu sene Bursa’ya gelen Tasarruf A.Ş formada yerini aldı. Bize “doğduğun yer değil doyduğun yer” atasözünü hatırlattılar. Tabii ki her sene yanımızda olan Erikli, Aroma ve Uludağ firmaları formada yine yerini almaya devam ettiler. Bu firmalara ne kadar teşekkür edilse azdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.