Bahar sabahı, güneş olanca ışığıyla dolmuş eve. Tabiat benden önce uyanmış bugün. Oysa, tan yerinden ilk ışıkların üstüme doğmasını beklemişimdir çoğu kez. Sanki bekleyen bir ben varmışım gibi, ilk ‘günaydın’ı, ilk ‘hoş geldin’i ben diyecekmişim gibi hissediyorum güne ve güneşin ilk ışıklarına.

İşte böyle bir sabah pencereyi açtığımda, gelen günün ve gülün karışmış kokusu burnumda... İçimi kaplayan kirli havanın tertemiz oksijenle buluşması gibi yüreğim, sana hasret.. Kızgınım sensiz doğan boş sabahlara.

Bakmışsın akşam olmuş. Gün yerini geceye bırakmaya hazırlanıyor, usul usul... Ender rastlanır rahatlıkla uğurluyorum günü ve yine ender rastlanır bir coşkuyla çağırıyorum karanlığı üstüme. Alışverişimi yaptım, balığımı ve ekmeğimi aldım, tatlı bir telaş içimdeyim. Bugün, balık buğulaması var menüde. Yanında yeşilden taze salata, zeytinyağlı ve limonlu. Önceden hazırladığım acılı lahana turşusu da masada. Bağlamalar yerlerinde duruyor, ben kadar heyecanla bekliyorlar bestelerin efendisini. Ben gibi telaşlı ve ben kadar özlemişler seni. İşte, böyle bir güzel geceyi bekliyor kıpır kıpır yüreğim.

Uzun aralıklarla olunca gelişlerin, hepimiz yol gözler oluyoruz. Bir ağızdan söylüyoruz, tüm ev dile geliyor, masası, sandalyesi koltuğu; "O kız yolun şaşırmış, inşallah bize gelir." türküsünü..

Onlara sürpriz olsun diye söylemedim dünkü geceden, geleceğini. Gece yastığıma niyaz edip iyi geceler dilemeden önce, bekledi söylememi. Yüzümün gülüşünden, ağzımda bir bakla olduğunu anladı yastığım ve yorganım. Sanırım ''Yaşasın!'' diye kendimle konuşmamı duydular. Ama yine de tek kelime alamadılar ağzımdan. Sürprizi bozmayalım, dimi ama! Evet biliyorum, üzgün gecelerimde çok kahrımı çektiler. En çok da yastığım... Benimle ağladılar geceler boyu, benimle iç çektiler özlemler dolu, ben kadar hissetti yorganım yokluğunu. Kış gecelerinde, az mı sardı sarmaladı beni?

Şaşırtalım isterim seninle bir gün onları...

***

Sana Yalnızım...

.

Bütün yalnızlıkları,

Koydum bir kenara,

Sonra;

Bütün alışkanlıkları,

Sevmeleri,

Özlemleri,

Hiçbiri dindirmedi,

Benim sana yalnızlığımı...

Derya içinde yüzerken,

Sana susuzluğumu...

Bahçivanken güllere,

Aradım durdum kokunu,

Anladım ki,

Ben sana yalnızım,

Sensiz kendimde yalnızım...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.