Bu hafta Bursaspor kendi sahasında karşılaştığı Cesar Grup Ümraniyespor’u zorda olsa olsa yenmeyi başardı.

Daha maçın başında (9.dk) yenik duruma düşen Bursaspor, 76. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen 81 ve 83. dakikada peş peşe attığı gollerle sahadan 3 puan alarak ayrılan taraf oldu.

https://teksas.org/resim/194/Bursaspor%20-%20Umraniyespor%202019%202020%20taraftar%20(55).JPGBöylece TFF 1. Ligde sahasında oynadığı 4 müsabakadan da galip ayrıldı. Buradan yola çıkarak bakıldığında TFF 1. Ligde bu sezon şu ana kadar oynanan 71 karşılaşmada ev sahibi takımlar 35 maç kazanmış ya da 20 maçta da berabere kalmıştır. Yani 55 maçta ev sahibi takım yenilmemiş.

Demek ki içerde oynadığımız maçlarda mekanın sahibi olarak mutlaka 3 puan almamız gerekmektedir. Bu yüzden evimizde oynadığımız maçlarda taraftar desteği çok önemlidir. Bu sene içerde oynanan 4 müsabakada ortalama 11300 taraftar sayısında kalınmıştır. Maalesef bize yakışmayan bir rakamdır. Bu sayı Süper ligde yaklaşık 23 bin idi.

Bu sene içerde oynadığımız maçların taraftar sayıları aşağıda görülmektedir.

Akhisarspor : 8361 kişi (geçen sezondan cezalılar vardı)

B.B. Erzurumspor : 11.917 kişi

Osmanlıspor FK    : 14.726 kişi

Cesar Grup Ümraniyespor : 10.200 kişi

Şehir olarak hedefimiz süper lig ise mutlaka Bursaspor’a destek olunmalıdır. Daha kalabalık tribünlerden gelecek baskı ile içerde oynanacak 17 maçın tamamı neden kasılmasın. İç sahadan alınacak 51 puana 15-20 arasında dış saha puanı da ekledik mi hayalini kurduğumuz süper lige sadece 1 sezon ara vermiş oluruz.

Tabii destek olmak yerine köstek olunmamalıdır. Ceza getirecek eylemlerden uzak durulmalıdır. Hele ki daha maç bitmeden kendi oyuncumuzu ıslıklamak gibi bir hataya tekrar düşülmemelidir. Islıkladığımız futbolcu bir sonraki maçta tekrar sahada olacaktır. Omuz omuza takıma destek verilmelidir.

Taraftarın az geldiğinden bahsederken 01 Haziran 2011 tarihinde temeli atılan ve dünyanın en iyi stadyumlarından biri olarak lanse edilen Timsah Arena (Büyükşehir Belediye Stadyumu) halen tamamlanmadı. 9 yıl geçmesine rağmen hala eksiklikler var. Bu yüzden de Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapamadık. Bursa şehri için büyük kayıp. Konu ile ilgili yerel yöneticilerden sürekli söz alınmasına rağmen,  o sözler havada uçup gitti. 2011 yılında modern denilen stadyumda maça gelirken ve eve dönerken çekilen eziyetler de cabası ve anlatmakla bitmez.

9 yıldır birilerine seçim malzemesi olan stadyum, bakalım daha kaç seçimde oy kurtarma aracı olacak..

(Fotoğraf : Teksas.org ve enbursa)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.