QHA Ramazan Sohbetleri'nin ilk konuğu, Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov oldu

BURSA  ARENA / Haber Merkezi

Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Aydın Taş’ın sunduğu QHA Özel-Ramazan Sohbetleri programının, Ramazan ayının ilk gününde 13 Nisan 2021 tarihindeki yayınında konuk Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov oldu. Müftü Rüstemov, koronavirüs tedbirleri gölgesinde idrak edilecek Ramazan ayının önemini anlattı.

Kırım Haber Ajansının hazırlayıp sunduğu Kırım, Türkiye, Ukrayna ve Türk dünyasından konukları ile QHA Özel-Ramazan Sohbetleri programı, Ramazan ayının ilk gününe girilmesiyle dün başladı. QHA Türkçe Yayın Yönetmeni Aydın Taş‘ın ilk konuğu, Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesi ve Kırım’daki Müslümanların dini idaresinin işgalcilerin kontrolü altına geçmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında yeniden kurulan Kırım Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov oldu.

QHA RAMAZAN SOHBETLERİ’NİN İLK KONUĞU KIRIM MÜFTÜSÜ AYDER RÜSTEMOV

QHA Özel Ramazan Sohbetleri yayınına, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’den katılan Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamındaki tedbirlerin gölgesinde idrak edilen Ramazan ayını ve yapılacak olan ibadetleri anlattı. Müftü Rüstemov, ayrıca Kırım Müftülüğü olarak Türkiye Cumhuriyeti Diyanet Başkanlığı ile ortak yürütecekleri faaliyetlere değindi.

İSLAMİYET’İN İLK DÖNEMLERİNDE SALGIN HASTALIKLAR

Salgın hastalıkların İslamiyet’in ilk dönemlerinde de yaşandığını belirten Rüstemov, İslam’ın akıl, mantık ve bilim dini olduğunu, salgın gibi mücadelelerde gerekli şartlara uyulması gerektiğini sahabe dönemindeki yaşanan benzer hadiseleri örneklendirerek açıkladı.

Programda, 2014 yılından bu yana süren Rusya’nın Kırım’ı işgali nedeniyle oradaki Müftülüğün Rus işbirlikçilerle iş tutması sonucu Kırım Tatar Milli Meclisinin aldığı karar doğrultusunda Kırım Müftülüğünün görevini Kıyiv’den yaptığı hatırlatıldı. Ardından, dua ile başlayan yayın, Kırım’dan Doğu Türkistan’a kadar tüm Türk dünyası için edilen dualarla sona erdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.