Nijerya Büyükelçisinin KİAMP Dostluk Ziyareti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türk Koordinatörü Elvin Abdurahmanlı, Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi Lyasu Audu Paragalda ve Nijerya Toplumu Türk Derneği Başkanı Emre Magboh ile bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Nijerya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lyasu Audu Paragalda, 11 Eylül 2021 günü İstanbul’da gerçekleşen Nijerya Derneği seçimleri için İstanbul'a geldi ve seçimlerin ardından Elvin Abdurahmanlı'yı  da ziyaret ederek bir iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Azerbaycan ile Nijerya arasında doğrudan ekonomik ve kültürel bağların bulunmadığını, bu nedenle iki ülkenin liderleriyle iki ülkenin ticari işletmecileri ve yatırımcıları arasında temaslar kurmak için çalıştığını söyledi. Abdurahmanlı, Azerbaycan'ın ekonomik ve kültürel bağlarının gelecek nesillere aktarılacağından emin olduğunu belirterek, Nijerya milli takımının 1980 yılındaki Meksika maçı için başkent Bakü’ye ziyaretinin, iki ülkenin İlişkilerinin kurulması açısından sembolik başlangıç olduğunu söyledi. 

Abdurahmanlı, Nijerya ve Azerbaycan'da müşterek kültür festivalleri, 1991-1993 yıllarında Karabağ'da Ermeni soykırımı ve Vandalizm gibi konularda, ortak bilgilendirme konferansları ve seminerler düzenlemeye hazır olduklarını söyledi.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.