15 yıl sonra Türkiye - İsrail kucaklaşması... Mevlüt Çavuşoğlu ve Yair Lapid'den açıklamalar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 yıl sonra İsrail'e düzenlenen ilk ziyarette İsrailli mevkidaşı Yair Lapid'le ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 yıl sonra dışişleri bakanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirerek İsrail'e gitti. Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu'nun basın toplantısından öne çıkan açıklamaları şöyle:

Bölgesel konularda görüş alışverişi yaptık.

Türkiye ve İsrail karşılıklı olarak birbirlerine en çok ticaret yapan ülkeler arasında.

COVID-19 ve geçmişimizdeki farklılıklar gibi zorluklara ticaret hacmimiz artmaya devam etmiştir. Ticaret hacmini artırmaya da kararlıyız.

İsraille pozitif bir gündem üzerinde çalışmak anlaşmazlıkları da yapıcı şekilde ele almamıza yardımcı olabilir.

Daha fazla turisti farklı şehirlere bekliyoruz.

Tabii ki Kudüs ile ilgili olarak hassasiyetleri paylaştım. Biz aramızdaki bağların normalleşmesini, bu sürecin barışçıl olarak sonuçlanmasına da faydası olacağına inanıyoruz. Biz Türkiye olarak her zaman yapıcı bir rol oynadık, Türkiye bu konuda da sorumluluğa hazırız.

Sizin de Türkiye'ye ziyaretinizi bekliyorum.

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid ise açıklamalarında Lapid, " Türkiye, İsrail'i tanıyan ilk Müslüman ülkedir bu yüzden biz her zaman diyaloga geri dönmeyi biliyoruz." dedi.

Odatv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.