Özel sporcu Muhsine Gezer Polonya'da dünya şampiyonu oldu!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Özel sporcu Muhsine Gezer, Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda, 800 metrede birinci sırada yer alarak, dünya şampiyonu oldu. Böylece, özel sporcu Türkiye’ye bu kategoride ilk altın madalyayı kazandırdı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun bugün aktardığı bilgiye göre, Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde 9 Haziran’da başlayan ve yarın sona erecek olan VIRTÜS Para Atletizm Dünya Şampiyonası’nda Türk sporcular ilklere imza atmaya devam ediyor. Özel sporcu Muhsine Gezer, bugün mücadele ettiği 800 metrede, birinci sırada yer alarak dünya şampiyonu oldu. Şampiyonada 800 metrede altın madalya kazanan özel sporcu Gezer, Türkiye’ye bu kategoride ilk altın madalyayı kazandıran isim oldu.
Şampiyonada Türkiye adına mücadele eden özel sporculardan Esra Bayrak, 100 metrede gümüş ve uzun atlamada bronz, Eda Yıldırım ise çekiç atmada bronz madalya elde etti.

FATMA DAMLA’DAN İKİNCİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde 9 Haziran’da başlayan VİRTÜS Dünya Para Atletizm Şampiyonasında Türkiye Özel Sporcusu Fatma Damla Altın 400 metre Engellide Dünya Şampiyonu olarak Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran bir diğer isim oldu.

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI İKİNCİ OLDU

Şampiyonanın 4×100 metre bayrak yarışlarında bugün piste çıkan Edanur Akın, Fatma Damla Altın, Muhsine Gezer ve Esra Bayrak’ın yer aldığı milli takım ikinci olarak, Türkiye’ye bu kategoride de ilk madalyasını kazandırdı.

BİROL AYDIN: DÜNYANIN ZİRVESİNDEYİZ

VİRTÜS Dünya Para Atletizm Şampiyonasında alınan madalyaları değerlendiren Federasyon Başkanı Birol Aydın ilk gün (9 Haziran 2021) sonuçlarına dair yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Özel Sporcularımız Fatma Damla Altın Şampiyonada birinci olarak İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletti, bayrağımızı en üstte göndere çektirdi. Avrupa ve dünyanın en genç milli takımı olan Özel Sporcular Milli Takımı’mız dünya şampiyonasında ülkemizi başarı ile temsil etmektedir. Özel Sporcumuz Fatma Damla Altın 400 metre Engellide Dünya Şampiyonu olarak bu kategoride ülkemize ilk altın madalya kazandıran sporcu oldu. Bugün başlayan şampiyonada altın madalya kazandıran Fatma Damla Altın’ı, gümüş madalya kazandıran Mihriban Korkmaz’ı, bronz madalya kazanan Eda Yıldırım’ı, Edanur Akın’ı, Oğuz Türker’i ve Alper Kılınç’ı, antrenörlerimizi, kulüp yöneticilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.”

Dünya Para Atletizm Şampiyonasında 9 Haziran’da piste çıkan ve madalya kazanan özel sporcuların isimleri ve kategorileri ise şöyle;

• Fatma Damla Altın; Kadınlar 400 Metre Engelli Altın Madalya ile Dünya Şampiyonu,
•Mihriban Korkmaz; Kadınlar Gülle Atmada Gümüş Madalya ile Dünya İkincisi,
•Eda Yıldırım; Kadınlar Gülle Atmada Bronz Madalya a ile Dünya Üçüncüsü,
• Edanur Akın; Kadınlar Üç Adım Atlamada Bronz Madalya ile Dünya Üçüncüsü,
• Oğuz Türker; Erkekler 1500 metrede Bronz Madalya ile Dünya Üçüncüsü,
• Alper Kılınç; Erkekler 5000 metre yürüyüşte Bronz Madalya ile Dünya Üçüncüsü,

Federasyon Başkanı Birol Aydın, sporcuların son başarılarına dair şunları kaydetti:

“Özel sporcularımız Muhsine Gezer, Fatma Damla Altın, Esra Bayrak, Mihriban Korkmaz, Eda Yıldırım, Edanur Akın, Oğuz Türker, Alper Kılınç ve Emrah Öztürk’ten oluşan milli takımımızla 3 altın, 3 gümüş , 7 bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanmış olduk. Her zaman bize inanan ve büyük destekleri olan, özel sporcularımızı bağrına basan Türk halkına, spor ve haber medyamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman engelli sporcularımızın yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum.”

Özel Sporcular VİRTÜS Para Atletizm Dünya Şampiyonası, 13 Haziran Pazar günü yapılacak olan müsabakalar ile sona erecek.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.