Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin rakipleri berabere kaldı.

İşte günün sonuçları:

  • Galler 1 - 1 İsviçre
  • Danimarka 0 - 1 Finlandiya
  • Belçika 3 - 0 Rusya

Belçika iyi başladı

Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Belçika, St. Petersburg'da Rusya'ya karşı oynadığı maçı rahat kazandı.

Rusya, maça hızlı başladı. Ancak Rusya'nın oyunu kontrol etme çabaları Belçika'nın yıldızı Romelu Lukaku'nun 10'uncu dakikada bulduğu golle sona erdi.

Lukaku'nun gol sevincinde kameralara yaklaşarak, birkaç saat önce sahada fenalaşan takım arkadaşı Christian Eriksen'in adını seslendiği duyuldu.

LUKAKU

KAYNAK, REUTERS

Bu dakikadan sonra Belçika, oyunun kontrolünü tamamen eline aldı.

Timothy Castagne'nin sakatlanmasının ardından oyuna giren Thomas Meunier, 34'üncü dakikada skoru 2-0'a getiren golü attı.

İlerleyen dakikalarda Belçika, oyunu genel olarak kendi sahasında kabul etti ve Rusya'ya fazla pozisyon vermedi.

Maçın sonlarına doğru, 88'inci dakikada Belçika'nın hızlı hücumunda defansın arkasına atılan pası iyi değerlendiren Lukaku, kendinin ikinci, takımının da üçüncü golünü attı.

Lukaku, UEFA Maçın Adamı seçildi.

danımarka

Ara verilen maçta Finlandiya'ya Danimarka'yı yendi

EURO 2020'nin ikinci günü üzücü bir olaya sahne oldu. Danimarka ile Finlandiya arasında oynanan B Grubu maçı sırasında Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen sahada fenalaştı.

Eriksen'e ilk müdahale saha içerisinde yapıldı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin Eriksen'e dakikalarca kalp masajı yaptığı görüldü.

Eriksen'in sağlık durumu dünyanın gündemine otururken, milyonlarca kişiyi rahatlatan haber UEFA'dan geldi. UEFA, 29 yaşındaki futbolcunun hastanede ve durumunun stabil olduğunu açıkladı.

Danimarka Futbol Federasyonu da Eriksen'in bilincinin açık olduğunu belirterek, hastanede tetkikler yapıldığını duyurdu.

UEFA'nın açıklamasına göre, yaşanan üzücü olay üzerine tatil edilen maç, tarafların talebiyle yaklaşık iki saat sonra kaldığı yerden devam etti.

Finlandiya, maçı Joel Pohjanpalo'nun 60'ıncı dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

Galler-İsviçre maçında neler yaşandı?

EURO 2020'nin ikinci gününde Türkiye'nin de olduğu A Grubu'nda ilk maçlar tamamlandı.

A Grubu'nda bulunan Galler ve İsviçre, Azerbaycan'ın Bakü kentinde karşı karşıya geldi. Maç, 1-1 berabere bitti.

Galler, beklenenin aksine maçın ilk bölümlerinde topa daha çok sahip olarak oyuna etkili başladı. İlk tehlikeli atak 15'inci dakikada geldi.

Galler'in yıldızı Gareth Bale'in ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Kieffer Moore'un kafa vuruşunu İsviçre kalecisi Danny Ward son anda kornere çeldi.

GALLER

KAYNAK, PA MEDIA

İlk yarının ortalarından itibaren kontrol İsviçre'ye geçti. İstediği oyunu sahaya yansıtmaya başlayan İsviçre, topa hakim olmaya başladı.

İlk yarıda İsviçre'nin ileri ikilisinde görev yapan Breel Embolo ve Haris Seferoviç, orta sahada Xherdan Shakiri'nin de desteğiyle Galler kalesinde tehlikeye yaratmaya başladı.

Embolo özellikle etkili oyunuyla dikkat çekerken, İsviçre'nin bulduğu fırsatları gole çevirememesiyle ilk yarı 0-0 sona erdi.

Ancak İsviçre ikinci yarıya hızlı başladı ve 49'uncu dakikada Embolo'nun ayağından golü buldu. Daha sonra İsviçre ön alanda yaptığı pres ve kendi yarı sahasındaki dizilimiyle Galler'in gol fırsatı bulmasını engelledi.

Oyun İsviçre'nin istediği gibi giderken, Galler kazandığı bir duran toptan golü buldu. Hava toplarında zaafı olduğuna dikkat çekilen İsviçre defansı, Moore'un yükselerek topla buluşmasına engel olamadı ve Galler beraberliği yakaladı.

PUAN DURUMU

Golden sonra İsviçre yeniden topu kontrol etmeye ve maçın hakimiyetine eline almaya başladı. 84'üncü dakikada Seferoviç'in yerine oyuna giren Mario Gavranoviç kısa bir süre sonra topu ağlarla buluşturdu. Ancak VAR incelemesinde Gavranoviç'in ofsayt olduğu tespit edilince gol iptal edildi. Maç 1-1 berabere sona erdi.

Böylece, gruptaki ilk maçların ardından İtalya, 3 puanla grup lideri olurken, Türkiye ise henüz puan alamadığı için son sırada yer alıyor.

Gruptaki bir sonraki maçlar Çarşamba günü oynanacak. Bakü'de Türkiye ile Galler; Roma'da da İtalya ile İsviçre karşı karşıya gelecek.

11 Haziran: Türkiye'den kötü başlangıç

Günün sonuçları:

Türkiye 0 - 3 İtalya

Neler yaşandı?

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'na istediği başlangıcı yapamadı. Ay yıldızlılar, turnuvanın açılış maçında İtalya'ya 3 - 0 yenildi.

Maçın başından sonuna kadar İtalya'nın üstünlüğü vardı. İtalya ekibinin topa sahip olma oranı yüzde 66 iken, Türkiye yüzde 37'de kaldı. Türkiye'nin rakip kaleye gönderdiği üç şuta karşılık, İtalya toplam 24 şut çekti, bunlardan üçünü de gole çevirmeyi başardı.

Roma'da oynanan karşılaşmaya klasik güçlü defansa dayalı bir anlayışla başlayan Türkiye, oyunu kendi yarı sahasında kabul etti ve İtalya'ya karşı kontra ataklarla etkili olmayı hedefledi.

İtalya ise güçlü orta sahasının kısa ve hızlı paslaşmalarıyla oyunu Türkiye yarı sahasına yığdı.

İtalya topa daha çok sahip olan taraf olsa da, ilk yarıda Türkiye savunmasını aşmakta zorlandı ve çok fazla pozisyona giremedi.

Türkiye ise ilk yarıda kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekti, istediği kontra atak fırsatlarını yakalayamadı.

Burak Yılmaz'ın ileride fazlasıyla yalnız kalması sonucu İtalya kalesinde herhangi bir tehdit yaratamayan Türkiye, tarihinde ilk kez bir Avrupa Futbol Şampiyonası maçında bir devreyi rakip kaleye şut çekemeden tamamladı.

İkinci yarıda da durum çok değişmedi ve İtalya, ikinci devreye de baskı kurarak başladı.

İlk yarı boyunca büyük efor sarf eden Türkiye defansının hataları ikinci yarıda arttı.

Maçın 53. dakikasında sağ kanattan yüklenen Domenico Berrardi, topu Ciro Immobile'ye ulaştırmaya çalıştı ancak pozisyonu bozmak isteyen Merih Demiral topu kendi ağlarına gönderdi.

Merih Demiral

KAYNAK, EPA

Maçın 53. dakikasında Merih Demiral topu kendi kalesine gönderdi ve İtalya 1-0 öne geçti.