Boğaziçi Öğrencilerine Protestoların 100. Gününde Müzikli Destek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri ve mezunları ‘Kayyum rektör’ protestolarının 100. gününde Güney Kampüs’te bir araya geldi. ‘Bulu istifa’ talebinin yinelendiği eylemlerin ardından akademisyenler tarafından kurulan Bulusuzluk Özlemi grubu sahne aldı.

AKP’li Melih Bulu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasının ardından başlayan kayyum rektör protestoları 100. gününde geldi. Güney Kampüs’te bir araya gelen akademisyenler, öğrenciler ve mezunlar “Melih Bulu rektörümüz değildir” diyerek istifa taleplerini yineledi.

Akademisyenler tarafından kurulan Bulusuzluk Özlemi grubunun da sahne aldığı eylem renkli görüntülere şahit oldu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin açıklamasında ise şu ifadelere yer aldı:

“Antidemokratik uygulamalar sadece üniversiteye kayyım rektör atamakla sınırlı kalmadı. Üniversite içinde kabul görmeyen Melih Bulu’nun yerini sağlamlaştırmak için bir gecede üniversiteye iki tane kayyım fakülte atandı.

Bu süreçte kayyım rektör ise kampüslerimizin, mahallemizin polis ablukasıyla terörize edilmesine izin verdi, temsilcisi olduğu cinsiyetçi ve fobik zihniyetin isteğiyle LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nü kapattı ve CİTÖK’ü fiilen işlevsiz hale getirdi.”

Tüm memlekette kah eylemlerde işkenceyle kah sabaha karşı ağır silahlı ev baskınlarıyla 900’ü aşkın gözaltı yapıldı, 13 arkadaşımız tutuklandı, 30’dan fazla arkadaşımıza ev hapsi verildi, bir arkadaşımız bizzat devlet kurumları tarafından iftira atılarak linç kampanyası ile hedef gösterildi.

Biz, koltuk sevdasının memleketi nasıl mahvettiğine çocukluğundan beri şahit olan bir nesil olarak direniyoruz, çünkü bu koltuk sevdasının üniversiteleri yozlaştırmasını, emek sömürüsünü ve nefreti besleyen bir baskı düzeni içinde sindirilmeyi kabul etmiyoruz. 100 gün değil 1000 gün de olsa, taleplerimiz yerine getirilene kadar asla vazgeçmeyeceğiz.”

TELE1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.