11 Nisan Pazar günü saat 21.00 de Halis Özdemir’in sunumuyla AKİT TV "VİZYON" Programındayız.

Neden kilo alıyoruz ya da sağlığımızı nasıl bozuyoruz..?”

Her insanın herhangi bir zamanda yaşadığı kötü bir olay ya da travma vardır. Bu “travma ile ilgili hissettiğimiz duygular ne kadar güçlüyse iç dünyamız o kadar etkilenir, o kadar değişir.” Olayın sebebi olarak kabul ettiğimiz şeye “odaklanıp kafamıza taktığımız anda beyin bu görüntüyü dondurarak anı olarak saklar.”

İnsanların pek çoğu “yıllar önce yaşadıkları kötü anıları unutmadıkları için, bu gün yine aynı duyguları hissederler.” Bu duygular bizim düşüncelerimizi etkiler ve “beynimiz düşünce kimyasalları salgılayarak bize aynı duyguları yeniden yaşatır.” Netice de “düşünme – hissetme, hissetme – düşünme döngüsüne” gireriz.

Böylece her biri ayrı ayrı “stres kaynağı olan korku, hayal kırıklığı, değersizlik, suçluluk, pişmanlık, utanç, acı, ıstırap, öfke, hasetlik, kıskançlık, çekememezlik,  dargınlık gibi olumsuz duygular” hep gündemimizde olur ve beynimizi sürekli uyararak, (hastalık yapıcı genlere sinyal verdiği bilimsel bir gerçek olan) “kortizol gibi stres hormonları ve daha birçok toksik kimyasalların salınımına ve uzun vade de çok ciddi hastalıklara neden oluruz.”

Ayrıca “duygular da tıpkı alkol, sigara ya da uyuşturucu gibi bağımlılık yapabilir.” Bir çok insanın “hiç sevmedikleri, sürekli şikayet ettikleri hayat tarzlarına, beslenme şekillerine bağımlı olduklarını ve gerçek anlamda değişebilmek için bu bağımlılıktan kurtulmaları, kurtulabilmek için de düşünce ve duygularını değiştirmelerinin şart olduğunu” bilmeleri gerekir.

13 Nisan Salı günü “Kur’an’ın vahiy süreci başladığı” için kutsallaşan ve hicretin ikinci yılından itibaren tüm Müslümanlara farz kılınan, ancak zaman içerisinde, “sağlıksız beslenen zengin, şişman Müslümanlar için diyet ve zayıflama ayı,” “yoksul Müslümanlara ise beslenmek için fırsat ayına” dönüşen Ramazan ayının ilk günü.

Ramazan ayını tüm olumlu değişimler için bir başlangıç kabul ederek, bilinçli bir şekilde oruç tutmamız halinde, “düşünce, hayat, beslenme tarzımız ve özellikle sağlığımız üzerindeki etkilerinin neler olacağı, geleneksel tıp uygulamaları ve diğer konuları Prof. ve Dr. konuşmacılarla birlikte” detaylı olarak ele alacağız.

Sağlık bilincimizin çoğalmasına katkı sağlaması umuduyla, hepimiz için keyifli bir hafta sonu ve huzurlu bir Ramazan diliyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.