Dünyayı Yönetenlerin birinci hedefi çoğalan ‘Dünya Nüfusunu’ azaltmaktır. Bunun içinde Gıda ve İlaç Sektörlerini kontrolleri altına aldılar. 2 yıldan fazla bir süredir Covid19 Pandemisi ile mücadele eden insanlık yorulmuş iken, şimdi de 'Maymun Virüsü' adı verilen yeni bir hastalık ile karşı karşıya kaldı. Başta Avrupa ülkeleri ve ABD ile Kanada olmak üzere onlarca ülkede tespit edilen maymun çiçeği hastalığı dünyanın gündeminde. Hastalığın hayvandan insana geçmesi ile olurken, Covid 19 için de "yarasa’dan insana geçti" yalanı ortaya atılmıştı.

Maymun çiçeği hastalığı olarak adlandırılan Monkeypox’a, Poxviridae familyasındaki Orthopoxvirus cinsinin bir üyesi olan maymun çiçeği virüsünün neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu şöyle konuştu:

* Maymun çiçeği virüsü sıklıkla Orta ve Batı Afrika tropikal bölgelerinde görülen bir enfeksiyondur. İnsanlara hayvanlarla yakın temas veya virüs bulaşmış materyal ile temas yoluyla bulaşır. Hastaların lezyonları, vücut sıvıları, solunum damlacıkları ve yatak, çarşaf gibi kontamine materyallerle temas ile insandan insana bulaşabilir. Hastalık açısından yüksek riskli kişiler hastaların ev arkadaşları, cinsel partnerleri, yakın temasta olan kişiler ve hastayla ilgilenen sağlık çalışanlarıdır.

“ÇİÇEK HASTALIĞINA KARŞI AŞILANMASI OLANLAR KORUNURLAR”

Prof. Dr. Leblebicioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

* İngiltere, Portekiz, İspanya başta olmak üzere İtalya, İsveç, Belçika, Hollanda gibi Avrupa ülkelerini etkileyen bir salgındır. ABD'de bir, Kanada'da iki vaka bildirilmiştir. Kısa sürede olgu sayısının 100'ün üzerine çıkması endişe vericidir. Bu şekilde bir salgın neden olması bulaştırıcılıkta yeni bir yol olabileceğini, hastaların çoğunda cinsel ilişki hikayesinin olması, etkenin cinsel ilişki sırasında yakın temas ile bulaştığını düşündürmektedir. Yeni bir varyant olasılığı da mutlaka araştırılmalıdır.

* Hastalıkta en sık görülen belirtiler ateş, vücutta döküntü ve lenf bezlerinde büyümedir. Döküntüler daha çok yüzde görülür, eller, avuç içi ve ayak tabanı, ağız içinde ve cinsel organlar döküntünün görüldüğü diğer vücut bölgeleridir. Klinik görünümü artık dünyada aşı uygulaması ile ortadan kaldırılan çiçek hastalığına benzer. Hastalık kendini genellikle 2-4 haftada sınırlar. Çiçek hastalığına karşı aşılanması olanlar bu hastalıktan korunurlar.

Bu genel bilgilerden sonra Maymun Çiçeği için hazırlanan Aşıların da hastalıktan önce piyasaya çıktığını söyleyelim. 2000’li yılların başlarında Dünya’da çeşitli Gripler ortaya çıkarken, onları iyileştirecek İlaçların da satışta olduğunu öğrendik. 2019 Yılı geldiğinde de bu işi Laboratuvarda üretilen Covid-19 ile Çin’den başlattılar. Amaç nüfusu azaltmaktır.

Salgınların en ilginç tarafı ise genellikle Afrika’dan gelmesidir. Geçen yıl yaz aylarında Covid-19 azalırken, birdenbire Güney Afrika’dan Delta Varyantı çıktı. Salgın sürdü, bunu Omicron Varyantı izledi. Böylece Pandemi sürüp gitti. Omicron’unda zayıflaması ile salgının etkileri azaldı. İnsanlık tam rahat edip kendini toparlamaya başlarken, şimdide Maymun Çiçeği hastalığı gündemi işgal etmeye başladı.

Dünyayı Yönetenlerin neden Afrika’yı hedef aldıklarına gelince, yeraltı kaynakları zengin olan ama halkların yoksul olduğu ülkelerdir. İnsanlar günde birkaç dolar kazanarak geçimlerini sağlıyorlar. Durum bu olunca da yüz milyarlarca hatta trilyonlarca Dolar’a sahip bu zengin aileler için onların hayatlarının bir önemi yok. Gelecek yıllarda da Afrika’dan kaynaklanan salgın hastalıkları göreceğiz.

1980’lerin başlarında Afrika’nın nüfusunu azaltmak için Aids Mikrobu geliştirilip verildi. Bu virüs yüzünden milyonlarca Afrikalı kadın ve erkek hastalığa yakalandı. Sonuçta Aids’li oldukları içinde tedavi edilmiyorlar. Amaç onların ölmesini sağlamaktır. Aids’in temel özelliği vücudun bağışıklık sistemini yok etmektir. Sonuçta insan mikroplara karşı savunmasız kalırken, en zayıf hastalık bile kişinin ölümüne neden olabiliyor.

Herkese tavsiyem dünyanın neresinde yeni bir hastalık veya salgın çıkarsa takip etsinler. Vücut Bağışıklık Sistemini güçlü tutmaya çalışsınlar. Baharatları ve şifalı otları, organik yiyecekleri imkanları yettiğince tüketsinler. Çünkü karşımızda Dünya insanlığı ile oynamaya kalkan çok acımasız insanlar var.

Milyonlarca insanın ölmesi onların umurlarında bile değil….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.