Birçoğunuz bilirsiniz çocukken mahallerde sokak aralarında maç yapılırdı. Burada en büyük söz hakkı ne kadar kötü futbol oynasa da topun sahibi olan çocukta olurdu. Normal şartlarda onu kimse takımına almak istemese de top onun olduğu için her maçta oynardı ve ne kadar kötü oynasa da kimde bir şey diyemezdi.

İşte Bursaspor’da 'stoper' olarak oynayan Cüneyt Köz, galiba ligdeki tüm futbol toplarının sahibi ki her maç oynuyor. Ve bence yakın arkadaşları da Aykut ve Onur olsa gerek onlarla beraber oynuyor. Tabi bu oynadığına futbol oynuyor demek ne kadar doğrudur bilemedim.

Normalde hiçbir yazımda bir futbolcu üzerine iyi ya da kötü anlamda bu kadar durmadım. Ama Bursaspor’un 5 haftada yediği 11 golün nerdeyse tamamı bahsettiğim üç futbolcunun bireysel hatalarından kaynaklı. Evet, futbol takım oyunudur ama benim yazdığımı, zaten teknik direktör Mustafa ER de basına yaptığı açıklamada “Her şeyi çalışmamıza rağmen bireysel hataları engelleyemiyoruz” şeklinde belirtti.

Hocam o zaman bu kişilerde ısrarcı olmayacaksın. Bunu tüm camia dile getiriyor.

Takımın attığı gol 11 yediği gol 11; hücum hattı ile savunma hattı maç yapar gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Bu açıdan da baktığımızda daha ağırlıklı genç oyunculardan oluşan hücum hattımız gereğini fazlasıyla yaparken geçen sene başarısız olan takımdan kalan ve daha tecrübeli isimlerden oluşan savunma hattı da bir o kadar görevini yapamamış gözükmektedir.

Defans hattının tamamı kötü değil tabi ki sağ bekte görev alan İsmail Çokçalış kardeşimizi unutmamak lazım. Soyadına yakışır bir şekilde her maç sağ kanatta çok çalışıyor.

Genel olarak bakıldığında geçen seneki kadrodan kalan tecrübeli oyuncular, maalesef bu sene alt yapıdan çıkan kardeşleri kadar mücadele etmiyorlar. Ya da bu arkadaşların yeteneğinden fazlası bekleniyor.

Öyleyse bu durumda iş Mustafa Er hocaya ve ekibine düşüyor. Elinde transfer yapılmamış bir takım var biliyoruz, çok alternatifi yok ama kadro dışı bırakılan ya da hala denenmeyen genç oyuncular varken, bazı kararlarını gözden geçirmesini tüm camia gibi ben de bekliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.