Rusya'dan NATO'ya tehdit!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Ukrayna ile Rusya gerilimi ile ilgili açıklamasından sonra NATO’yu tehdit etti. Şoygu, NATO’ya karşı önlem alındığını belirterek, “NATO’nun tehditkar askeri faaliyetlerine karşı önlemler alındı” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bugün ortak bir basın açıklamasında bulundu. Stoltenberg, Rusya’nın provakasyonlara son vermesi çağrısında bulunarak, “Rusya, Ukrayna içine ve sınırına asker konuşlandırmayı durdurmalı ve hemen provokasyonlara son verip tansiyonu düşürecek adımlar atmalı” açıklamasında bulundu. Stoltenberg’in açıklamasının ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO’ya karşı tehditvari açıklamalarda bulundu.

ŞOYGU: NATO’YA KARŞI ÖNLEMLER ALINDI

Şoygu, NATO’nun Rusya topraklarına yakın 40 bin asker ve 15 bin askeri personel konuşlandırmayı planladığını ifade ederek, “NATO’nun tehditkar askeri faaliyetlerine karşı önlemler alındı” diye konuştu. Ayrıca Şoygu, Batı ve Güney askeri bölgelerdeki birliklere savaşa hazırlık kontrolü yapıldığını da aktardı.

4 BİN 48 TATBİKAT YAPILACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, savaşa hazırlık durumu denetimleri kapsamında, nisan ayı boyunca 812’si iki taraflı, 101’i poligonda ve 520’si askeri eğitim tesislerinde olmak üzere toplam 4 bin 48 tatbikat yapılacağını bildirdi. Tatbikatların tüm askeri bölgelerin ve Kuzey Filosu’nun yanı sıra Uzak Kuzey bölgelerinde, Kuril Adaları’nda ve Kamçatka’da yapılacağı açıklandı.

RUSYA GÜNEY ASKERİ BÖLGESİNDE DENETİM BAŞLATTI

Rusya Savunma Bakanlığı, Güney Askeri Bölgesinde denetim başlattığını bildirmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, denetim çerçevesinde 50’den fazla tatbikat düzenleneceği aktarıldı. Rus birliklerinin denetim çerçevesinde konuşlandırıldıkları kalıcı konuşlanma yerlerinden epey uzak mesafeye hızla yeniden konuşlandırma eğitimi yapacağı belirtildi.

RUSYA’DAN UKRAYNA SINIRINA YOĞUN ASKERİ SEVKİYAT

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart’ta Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna sınırı boyunca 28 taktik tabur grubu konuşlandırdığını bildirdi. Homçak, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’da, Rusya’nın Rostov, Bryansk ve Voronej bölgelerindeki askeri varlığı artırdığını ayrıca Kremlin yönetiminin Donbas bölgelerine askeri teçhizat ve mühimmat temin etmeyi sürdürdüğünü aktardı.

QHA / Ozan Barış Erim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.