Güney Koreli bilim insanları açıkladı: Korona virüsü eşit oranda bulaştırıyorlar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Güney Koreli bilim insanlarının yaptığı araştır korona virüs belirtisi gösteren ve göstermeyen hastaların virüsü eşit oranda bulaştırdığını ortaya koydu. Araştırmayı yapan bilim insanları, belirti göstermeyenlerin de karantinaya alınması gerektiğini belirtti.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Güney Koreli bilim insanları, semptomları olmayanların corona virüs hastalarının viral yükünün, öksüren ve ateşlenen enfekte insanlar kadar yüksek olduğunu buldu. Bununla birlikte, asemptomatik hastaların burunlarında ve boğazlarında SARS-CoV-2 olarak bilinen virüsün belirtileri olan hastalarla eşit miktarda olduğu ve bu yüzden hastalığı yayma oranlarının onlar kadar yüksek olduğu açıklandı. 

ASEMPTOMATİKLER DE KARANTİNAYA ALINMALI

Güney Kore'deki Soonchunhyang Üniversitesi Seul Hastanesi tarafından yapılan çalışmada, bulguların semptomları olmayan kişilerin hızla izole edilebilmesi ve bulaşma riskinin azaltabilmesi için test ve temas takibini artırmanın önemini ortaya koyduğu belirtildi.

Covid-19’un sık görülen belirtileri arasında ateş, öksürük ve nefes darlığı yer alıyor, ancak tat veya koku kaybı da yaygın bir şekilde meydana geliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Songül 4 yıl önce

Bu bilgi için teşekkürler! "Korona virüsü eşit oranda bulaştırıyorlar"
Ölümsüzlük ve Bilim forumu: https://bilimyurt.com
lütfen kabul et teşekkürler