Bakanlığa göre Salda Gölü'ndeki kirliliğin nedeni NASA!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Burdur’da, Maldivler’e benzetilen, turkuaz suyu ve bembeyaz kumsalı ile tanınan Salda Gölü’nün son hali içler acısı durumda.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Beyhan Oktar’a göre Salda’nın son halinin sorumlusu ise NASA. Oktar, Salda’ya talebin artmasında ve gölde yaşanan kirlilikte NASA’nın sosyal medyadaki paylaşımının etkili olduğunu savundu.

Tele-1'de yer alan habere göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Beyhan Oktar, Salda Gölü’ndeki kirlilik ile ilgili “Özellikle NASA’nın sosyal medyadaki paylaşımı ile tüm dünyanın ilgisini toplayan alanımız çok yoğun şekilde ziyaretçi akımına uğradı. Bu aşırı talep sonucunda da kontrolsüz kullanım ve kirlenmeye maruz kaldı” dedi.

NASA, Salda Gölü için “Ayakkabıyla bile girilmemeli” açıklamasında bulunmuştu.

fotoğraf:salgolu.gov.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.