Antalya'da Rus Mafyası' terör estirdi. Dehşet anları yaşandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Olimpos tatil beldesinde otel işletmecisi Orhan Kaplan (27) ve 2 personeli, otelin mülk sahibi Rus vatandaşı G.A. ve 15 kişi tarafından darbedildi. Rus saldırganlar “Biz Rus mafyasıyız” diyerek işkence etti, dehşet saçtı…

Antalya’da yaşayan Orhan Kaplan, mayıs ayında Kumluca ilçesine bağlı Olimpos’ta Rus vatandaşı G.A.’ya ait oteli 5 aylığına kiraladı. Koronavirüs salgını nedeniyle işleri yolunda gitmeyen Kaplan, sözleşmesinin bitmesine yakın otel sahibini arayarak, sözleşmesini bir süre uzatmak istediğini iletti. G.A. ise oteli hemen boşaltmasını söyledi. Kaplan, bunun üzerine otelde turistlerin olduğunu, konaklama sürelerinin bitmesi ve eşyalarını toparlamak için 15 gün süre istedi. Rus otel sahibi G.A. ise bu talebi reddedip, oteli hemen boşaltması gerektiğini yineleyip, tehdit etti. Kaplan ise aynı gün oteli boşaltmasının mümkün olmadığını, hukuki yollara başvurmasını söyledi.

TURİSTLER ŞOKA GİRDİ

G.A. ile birlikte 15 kişilik Rus grup 21 Ekim günü, konaklamakta olan turistler ve personel kahvaltı yaparken otele geldi. 3 kişilik grup, Kaplan’ı yere yatırarak ellerini ve ayaklarını plastik kelepçe ve bantla bağlayarak dövmeye başladı. Rus saldırganlar müdahale etmek isteyen otel personeli B. İ. ve S. A.yı’ı da aynı şekilde bağlayıp, onları da darbetti. Darp anına şahitlik eden turistler şoke oldu.

KASADAKİ BİN 200 LİRAYI BİLE ALDILAR

Ruslardan oluşan saldırgan gruptan 4 kişi, elleri ve ayakları bağlı olan Orhan Kaplan’ı bu kez boş bir odaya götürüp yaklaşık yarım saat boyunca dövdü. Aynı esnanda Kaplan’a senet imzalatmak isteyen saldırganlar, kolunu da kırmaya çalıştı. Dışarıda bulunan gruptan bir kişi, kasada bulunan bin 200 lirayı aldı.

EL VE AYAKLARI BAĞLI, DARP EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Turistlerden biri jandarmaya giderek, durumu bildirdi. Otele gelen jandarma ekipleri, Kaplan’ı odadaki yatak üzerinde elleri ve ayakları bağlı şekilde buldu. Kaplan tedavi için hastaneye götürülürken, saldırganlar ise jandarma karakoluna götürüldü.

SALDIRGANLAR SERBEST

Saldırganlar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Konaklayan turistler ve darp raporu alan çalışanlar ile Kaplan otele gelerek, kendilerini darbeden kişilerden şikayetçi oldu.

DARP ANI BE AN KAMERALARA YANSIDI

Darp anları ise oteldeki bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde Kaplan’ın yere yatırılıp, elleri ve ayakları bağlanarak dövüldüğü, odada ise el ile ayaklarının jandarma ekipleri tarafından çözüldüğü görüntülerle sabit.

RUS SALDIRGAN: OLAY YAPMAYA GİDİYORUZ

Şüphelilerden D.A.’nın olaydan önce sosyal medya hesabından otele geldikleri araçları ve arkadaşlarının video görüntüsünü paylaşarak, Rusça ’Olay yapmaya gidiyoruz’ yazısını paylaştığı görüldü.

KORONAVİRÜS NEDEN OLDU: 15 GÜN MÜHLET İSTEDİ…

Orhan Kaplan, oteli işletmek üzere ilk kiraladığında sahiplerinin kim olduğunu bilmediğini söyledi. Kaplan konuya ilişkin şu ifadeleri kaydetti:
“Olimpos’ta mayıs ayında bir işletme kiraladım. Direkt kiracıdan kiraladığım için sahiplerinin kim olduğunu bilmiyordum. Sezon sonu geldiğinde koronavirüsten dolayı kötü bir sezon geçirdiğimizi ve sözleşmeyi bir süre uzatmak istediğimi söyledim. G.A. da ’Benim kendi misafirlerim gelecek, boşaltın’ dedi. Bunun üzerine en azından 15 gün süre vermelerini ve kalan misafirlerin çıkmalarını ve toparlanmamız gerektiğini söyledim. G.A. ise hemen boşaltmamız gerektiğini söyleyip ’Yoksa anlayacağınız dilden konuşuruz’ diye tehdit etti”

15 KİŞİYLE DARP ETTİLER, PLASTİK KELEPÇE VE BANT KULLANDILAR

“Ben de hukuki yollara başvurabileceklerini söyledim. Ancak aklıma gelmeyen bir şey oldu. Bir sonraki gün, misafirlerin de kahvaltı yaptığı esnada 15 kişiye yakın Rus grup otelimize geldi. Gelir gelmez etrafımı çevirip kollarımdan ve boğazımdan tutup beni yere yatırdılar. Araya girmeye çalışan personelimizi de yere yatırıp ellerimizi ve ayaklarımızı bant ile plastik kelepçe ile bağladılar. Bunu yaparken bizi darbetmeye başladılar”

“BİZ RUS MAFYASIYIZ” DEDİLER, 40 DAKİKA BOYUNCA İŞKENCE YAPTILAR

Kendisini darbeden kişilerin “Biz Rus mafyasıyız’ dediğini aktaran Kaplan, yardım çığlıklarımızı da kimseye duyuramadık. Otelde konaklayan misafirlerimiz araya girmeye çalıştı. Onları da ’Burayı boşaltın’ diyerek tehdit ve darbettiler. Daha sonra beni darbederken ’Biz sana demiştik. Biz Rus mafyasıyız’ diye bağırdılar. Ardından beni taşıyarak bir odaya götürdüler ve senet imzalatmaya zorladılar. Yaklaşık 40 dakika boyunca ellerim ve ayaklarım bağlı şekilde bana işkence yaptılar” dedi.

RUSYA’DAN GELİP TURİSTLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE DEHŞET SAÇTILAR

Kaplan, “Misafirlerimizden birinin gidip jandarmayı otele getirmesiyle beni bıraktılar. Odada ellerimi ve ayaklarımı jandarma ekipleri çözdü. Bu sırada saldırganların çoğu kaçtı. Beni de ambulansla hastaneye götürdüler. Ardından karakola giderek şikayette bulunduk. Rusya’dan gelip, benim işletmemde, turistlerin gözlerinin önünde beni bağlayıp işkence yaptılar. Bunlar çeteleşmişler resmen, burada domuz bağı gibi bağladılar beni. Aynı zamanda kasada bulunan bin 200 lirayı da aldılar” diye ekledi.

(QHA)

Anahtar Kelimeler:
AntalyaKumlucaRus Mafyası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.