Bir takımda pas sayılarına bakıldığında, kaleci yüksek sayılarda pas yapmış gözüküyor ise iki ihtimal vardır.

Bunlardan ilki; Barcelona, Manchester City ya da Liverpool gibi takım kaliten yüksektir, kalecin gelen pası saniyesinde ayağından çıkarır ve oyun kurar, işte o zaman eyvallah.

İkinci ihtimali ise dün akşam izledik; kapanan ve alan daraltan Balıkesirspor karşında pozisyon bulamayan Bursaspor her topta geriye döndü. Neredeyse kaleci, sadece forma numarası “10” olan ama oyun kalitesi “3” den yukarı çıkmayan orta sahadaki oyuncadan daha fazla pas yaptı…

Bunun adı "korkak taktik ve korkak futbol"dan başka bir şey değildir.

Geçen hafta şanslı Bursaspor demiştim. Kazandığımız maçlarda da oyun tarzını ve yetersizliğini herkes eleştirmişti. Bu üretken olmayan oyun tarzı ile şans da yanında yoksa, süper lig yolunda hedeften kopabiliriz. Bunun düşüncesi bile kâbus gibi geliyor.

Dün akşam o kadar kötü futbol vardı ki, sahada tribündeki taraftar bile kabullendi ve sustu çoğu zaman. Devre arasında sohbet ettiğim, yılları Bursaspor maçlarında geçmiş ve yorumlarına saygı duyduğum İbrahim Başol abim, dün akşamı özetledi ve aslında “Hayatımda ilk defa devre arasında maçtan çıkmayı düşündüm” dedi. Evet, bu kadar ruhsuz bu kadar oyun karakteri olmayan bir takım vardı sahada.

Yensen sıralamada ikinci olacaksın, şehir ve takım olarak moralin üst seviyeye olacak. Destek artacak, iyice havaya gireceksin, ama olmadı.

Futbol bu, hep kazanamazsın, mutlaka puan kayıpların da olacak ama dün akşam ki vurdumduymazlık, sorumsuzluk can sıktı aslında.

Özellikle Yalçın Hocanın ilk yarı sonunda takıma müdahale etmemesi 63 dakika sahada olmayan futbolculara tahammül etmesi ve ilk 3-4 haftadaki hırsından çok uzak olması, farklı düşüncelerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Hocanın kafasında ne var bilmiyoruz ama Bursa şehri ve istekleri biraz ağır geliyor sanki kendisine…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.