Kamu kurumunda çalışanlar veya askerlik yapanlar iyi bilir. Bir üst düzey yönetici geleceği zamanı haber verdiğinde olağanüstü temizlik yapılır, kılık-kıyafet, giriş-çıkış vb tedbirler alınır, çünkü sorun istenmemektedir. Üst düzeye gelmiş amirler de bu yollardan geçtikleri için ne olduğunu iyi bilirler.

Mesela bölge kurum amirleri, yerel ve mülki yöneticiler, kendi birimlerine habersiz giderse, düzgün çalışmayan, sağlıklı olmayan şartlarda halka hizmet edildiğini ya da edilmediğini görür, sorumluluk alır ve onu düzeltmek zorunda kalır.

Yani, vatandaş sırada beklerken bilgisayarda iskambil oynayan memuru, ya da iş takibi yapmak üzere farklı ilişkilere gireni ya da bir bahaneyle görev yerinden ayrılıp uzun süre gelmeyeni, vatandaşa kaba davrananı ya da görevinin ağır şartları altında ezilen personeli kimse görmez.

Kurum amiri, genellikle arkadaşıyla, dostuyla kahve içerken, görüşmek isteyen vatandaşa “toplantıdalar efendim” diye bilgi aktarımı yapılır.

Eli öpülesi memur ve amirleri ayrı tutarak, her birimiz kendi çapımızda riyakarlık yapıyoruz, düzen sorunsuz devam etsin, bize kimse dokunmasın, gerisi önemli değil modundayız maalesef..

Eskilerin misal verdiği hikayelerdeki, ‘’tebdil-i kıyafet‘’le dolaşan halife, kadı, vali, yönetici vb lerin yaptığı bu eylem, görevlerini kutsal saydıklarındanmış demek ki.

Şimdi yapanlar var mı bilmiyorum, eğer varsa öpüp, başımızda taşımamız gerekir diye düşünüyorum.

Sonuç, biz birbirimize yardımcı olursak Alah’da bize yardımcı olur.

Emin olabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.