Öyle bir kadın tanıdım ki; yüreği kocaman, merhameti büyük, değerleri insani... Güzelliği, masmavi özgürlük kadar çekici, yasak bahçenin meyvası kadar tatlı, başı dik, onurlu. Her hali başka güzel...

Belki vuslatı hiç olmayacak. İçimde, ama yüzyıl kadar dışımda, hep var olacak. Sevgisini her daim sıcak tutacağım, hiç dokunmadan sabahlara kadar sevişeceğim, ya da öpülesi dudaklarından kendime dair söylenecek bir kelime bile duymadan yitip gideceğim bu dünyadan. Yatarken arkasında, sokulup sımsıkı sarılamayacağım belki de. Saçlarını öpüp, sabahın günaydınını konduramayacağım iki kaşının arasına. Yatağına pazar kahvaltısı getiremeyeceğim, akşamları özlemle koşamayacağım evime, elinden tutup sinemaya gidemeyeceğim, kızmasından korkup sevdiğimi söyleyemeyeceğim belki de. Omzuna başımı koyup ağlayamayacağım. Hiç kalkmasın, yanımda kalsın diye saate ve gözlerine bakmayacağım. Mutsuzluğunu unutturup şakalaşamayacağım. Kokusunu, ondan habersiz içime çekerken, ansızın arkasından sarılıp ensesine öpücüğü konduramayacağım, belki de.

Ve... Gene de şanslıyım. Kaç kişinin başına gelir ki böyle güzel bir hayal? Kaç kişi karşılaşır ki böyle yürekli bir insanla? Bu yaşıma kadar, ilk defa böyle birini tanıdım. Gülüşü gibi gözleri de içten ve sıcak. Aynı gözlerle öldürebilir seni, söze gerek duymadan keser nefesini, silaha gerek duymadan alır canını , yakar çakmaksız bütün limanlarını...

Öyle bir kadın tanıdım ki; şiirler yazar üstadları şaşırtır. Öyle besteler yapar ki; dillere yapışır kalır. Öyle içten okur ki; yüreğine işler. Öyle güzel bakar ki insanlara, ön yargısız.

Öyle bir kadın işte, şahsına münhasır... Kankan olur, seversin...

...

Kapat Gözlerini..

Kapat gözlerini şimdi, usulca,

Karanlık ha çöktü, ha çökecek.

Düşün ki; yalnızsın benim gibi,

Topraksız kayada yeşermişsin.

Kırmızı açacak çiçeklerin,

Uçların sarıya çalacak.

Mavi, ruhunda saklanacak.

Kimseler görmeyecek,

Kimseler bilmeyecek..

...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haluk Polat 5 yıl önce

Harikasın yüreği güzel kardeşim.

Avatar
ruken 5 yıl önce

SÜLEYMAN ABİ gerçekten kaleminde insanlığın kadar güzel gerçekten güzel bir makale olmuş şiir tadında emeğine sağlık