Eskiler bu başliğı okuyunca 70'li yılların efsane western filmi akıllarına gelmiş olabilir.

Ama yazımız yine spor üzerine ve konumuz da yine Bursaspor…

https://www.trtspor.com.tr/resimler/310000/311853.jpgİYİ;

Bursapor Basketbol takımı hafta içinde sponsorluk anlaşması yaparak “Frutti Extra Bursaspor” olarak ilk deplasman maçında "Darüşşafaka Tekfen" ile karşılaştı.

Maçta baştan sona üstünlük kuran Frutti Extra Bursaspor rakibini 81-63 mağlup etti. (1.Periyot: 8-25, Devre: 26-54, 3. Periyot: 50-66)

Tarihinde ilk defa Basketbol Süper Ligine çıkan Frutti Extra Bursaspor, ligde 2. galibiyetini aldı. Darüşşafaka Tekfen ise ilk mağlubiyetini yaşadı.

Yeni kurulan bir takım olmasına rağmen “İYİ” işler yapmaya devam edecekler gibi duruyor. Özellikle iç saha maçlarında taraftarı ile birlikte Basketbol Süper Ligine farklı bir hava katacakları kesin. Basketbol severler bu sene alışıla gelmişin dışında susmayan, baskı kuran ve gürültülü bir basketbol seyircisi profili ile karşılaşacaklar.

Bu hafta Milli maç nedeniyle futbola ara verileceğinden 13.10.2019 Pazar Günü 15:15’de kendi sahamızda Pınar Karşıyaka ile oynayacağımız maça çok yoğun bir talep olacağını düşünmekteyim. İnşallah 3’de 3 yaparak yolumuza devam edeceğiz.

KÖTÜ;

Bu hafta maalesef deplasmanda oynadığımız karşılaşmada İzmir ekiplerinden Altay’a 2-1 mağluğ olduk. Bursaspor TFF 1 Lig’de çıktığı dört deplasman karşılaşmalarından sadece birinde kazana bildi. Üç maçtan mağlup olarak ayrılan Bursaspor’un deplasman karnesi şu ana kadar “KÖTÜ” oldu.

Yalçık Koşukavak hoca yaptığı açıklamada, “üretken bir takımız” desede takım özellikle ikinci yarıda topla çok oynamasına rağmen, rakip kaleye gidemedi ve bu da mı kaçar? dediğimiz bir pozisyon yaşatamadı. Hocanın maç sonunda yaptığı bu açıklamayı sakin kafayla maçın tekrarını izledikten sonra “keşke böyle deneseydim” dediğine inanıyorum. Çünkü ortada üretken bir takım yoktu. Son iki maçta attığı goller stoperinden ve duran toplardan geldiyse, işte bu üretkenlik değildir.

Bu arada dikkat çekici bir durum ise; Bursaspor ile kendi sahasında oynayacak takımların oyunları ve seyirci de farklı bir konsantrasyon yaşıyor. Sanki Bursaspor’u yanlışlıkla hapishaneye düşmüş polis gibi görüp, orada olmalarına neden Bursaspor’muş gibi hareket ediyorlar. Bu yüzden deplasmanlarda işimiz gerçekten zor.

ÇİRKİN ;

Yıl olmuş 2019 hatta neredeyse 2020…

TFF 1 Lig.’de haftanın önemli maçlarından biri olan Altay – Bursaspor karşılaşması TFF yetkililerinin onayı ile "Neden 5000 kişilik Menemen İlçe Stadyumuna alınır?..". Üstelik şehirde 51.337 kişi kapasiteli İzmir Atatürk Stadyumu varken.. 

Altay kulübünün yaptığı başvuruya olumlu cevap veren TFF yetkililerinin, daha önce bir kez olsun Menemen İlçe Stadyumunda maç izleyip izlemediklerini merak ettim doğrusu. Bu kararda hiç istemesemde art niyet arar oldum.

Özellikle deplasmana gelen misafir taraftara ayrılan tribünü gerçekten rezalet. Gerçi oraya tribün denilmesi bile uygun değil bildiğin kümes..

Sürekli "Modern İzmir, İnsana saygılı İzmir, Çağdaş İzmir" diye övülen kentte, misafir olarak gelen insanlara layık gördükleri bu “ÇİRKİN” yerin, bir an evvel düzeltmesi gerektiğini birilerinin TFF yetkililerine anlatması gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.