Gladyo, bu aralar Türkiye’deki psikolojik savaşına bir yenisini daha ekledi. Özellikle bir not aracılığıyla Türkiye’yi sözde 'Güvenli Bölge' konusunda köşeye sıkıştırmak ve bölge ülkelerini de ilgilendiren büyük bir kaosa meydan vermek için yeni bir tuzak kurmuştur.

FETÖ sanığı eski Deniz Kurmay Binbaşı F.S’nin cezaevinden çıkarken üzerinde yapılan arama sırasında cebinden şifreli bir not çıktı. Bu şifreli not tam bir yemdir. Bir Binbaşı bile bile üzerinde böyle bir notu pek tutmaz. Belli ki açığa çıkmasını istemişler. Gladyo bu not vasıtasıyla bir yerlere haber göndermektedir. Notun üzerinde şöyle yazıyor: Suriye’ye girilecek, ordunun 3’1 terhis olacak, 3’1 Malatya’ya geri çekilecek, 3’1 savaşmaya devam. İçerideki grup çıkıp yönetimi ele alacak, tekrar zafer elde edilecek. BOP İsrail/PKK Kars’a doğuya gelecek

Evet ne ilginçtir ki bu Gladyo Subayı bir nevi Psikolojik Savaş yapıyor. Bu yolla Türkiye’nin yakın gelecekte çok gizli olan topyekün büyük bir Suriye Harekâtını deşifre ediyor. Bununla kalmayan Binbaşı, devletin üst kademesine eğer Suriye’ye bu büyük harekât yapılırsa içeride de darbe olacağı tehdidi üzerinden mesaj veriyor. Sözde darbeyi yapacak ekibinde içerideki Ulusalcı Subaylar olacağı imasını verip, böyle bir şey olursa eğer bu İsrail’in BOP yani BİP projesine uygundur mesajını veriyor. (Fetöcülerden bahsediyor gibi görünse de asıl amaç bu).. Bu mesaj sayesinde aslında ABD’den dahi gizli planlanan Türkiye’nin kendi güvenlik bölgesini kendisinin oluşturacağı büyük ve faydalı bir harekatı engellemeye çalışıyor. Bu operasyon bilgisi de içeriden sızma yoluyla elde ediliyor. Kaç gündür ABD’nin dayattığı güvenli bölge mevzusunu, sahada yok edecek bu hususun deşifre olması da ayrıca önemlidir. Gladyo’nun şu an en büyük hedefi de bu güvenli bölge tuzağıdır. Türk Ordusu hiç bir zaman Gladyo'nun oyuncağı olmamalıdır. Sözde Güvenli bölge hususu tam bir felakettir. Büyük İsrail için adımlar atılırken, Türkiye bölgede çok ama çok uyanık olmalıdır. Gladyo bu bağlamda Türkiye'de psikolojik savaş yoluyla bu tarz yıpratma taktiklerine devam edecektir…

Aslında burada hedef, Ordunun içindeki milli kanadı etkisiz hale getirmek ve yapılacak olan büyük operasyonu engellemektir. Umarım Devletin zirvesi tekrardan bir Gladyo tuzağına düşmez. Gladyo ile ilgili sayısız yazı yazan biri olarak bunların bu şekilde yaptıkları pek çok operasyonu da daha önce belirtmiştim. Belki bir erteleme olabilir ama asla ABD’nin Güvenli Bölge tuzağına Türkiye düşmemelidir. Zaten Cumhurbaşkanı’nın Rusya ziyaretinde de kapalı kapılar ardında aslında bu ABD’nin dayattığı güvenli bölge ve operasyon mevzuları konuşuldu. Siz bakmayın bugün Rusya’yı çaktırmadan karalamaya çalışan bazı sözde Gazeteci yazarlara. Rusya ile ABD anlaştı yaygarası Türkiye’yi Rusya ile yaptığı güçlü ittifaktan koparmak içindir. Bugün gelinen noktada Türkiye, bölge politikalarını bölge ülkeleriyle yapmaktadır. Bunun başarısını da sahada ve diplomaside almaktadır.

Türkiye yeni bir düzen içinde Avrasya doğrultusunda güçlü ve tarihi bir mevzilenme içine girmiştir. Bunu içerideki Natocu/Gladyocu kanat bozmak için elinden geleni yapacaktır. Bu hususta sağlam ve tutarlı bir şekilde 2200 yıllık Türk Devleti’nin belirdiği çizgide "Milli" olmak" ve "Milli düşünmek" mecburiyetindeyiz… Türkiye’yi yakın gelecekte tıpkı 1 Mart Tezkeresi kadar önemli bir olay beklemektedir. Bu husus ise ABD’nin sözde güvenli bölge tuzağıdır. Türkiye kendi güvenli bölgesini kendi çizdiği sınırlar bağlamında ele alıp, ona göre karar vermelidir.

Ve son söz: ‘’Gücü olanlar değil, gücünü kullananlar güçlüdür.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Milli 5 yıl önce

Koray Kamacı hocam bilindiği üzere Suriye konusunda biz Trump ile anlaşmaya çalışıyoruz. Pentagon her zaman niyeti belli. Dikkat ederseniz güvenli bölge konusunu konuşulurken Pentagon hala silah vermeye devam ediyor edecektir. Fakat hasıl olan duruma göre Amerikada bir yıl sonra seçim var. Velhasıl Türkiye Cumhuriyeti seçimlere kadar bu işi belli bir Noktaya getireceğine inanıyorum getirmek zorundadır. Aksi bir durumda burdaki süreç çok farklı noktalara kayabilir. Amerikanın derinliklerinde her an her şey olabilir.

Avatar
Kadir A. 5 yıl önce

Amerikan seçimlerine kadar o bölgede kurulacak 2. kürt devletinin omurgası zaten oturmuş olur. Projenin seyri de böyle. Asıl bizim seyredişimizin altındaki ana temayı irdelemek lazım. Böyle beyanatlarla, oyalanarak nereye kadar? ABD'nin pkk/pyd ye silah vermiş olması dahi savaş sebebidir.. Biz ne yaptık, kıpırdaayamadık bile. Uslu çocuklar gibi seyrediyor, oyalanıyoruz. hep iç siyasete yönelik açıklamalar. Sonra da hep birlikte "kahrol amerika" diye ağlaşırız.