Şenol Güneş gelene kadar birçoğumuz Milli takımın maçının olduğu günü ve saati bilmezdik ya da tesadüfen internet ortamında gezerken öğrenirdik. Maalesef uzun zamandır eski havası yoktu Milli Takım maçlarının.

28 Şubat 2019 Şenol Hoca tarihinde göreve getirildikten sonra Milli Takım 6 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet olarak ikili averaj ile son Dünya şampiyonu Fransa’nın önünde grubunda lider durumda. EURO 2020’ye katılmak için önümüzde 2 maç kaldı. En yakın yakın rakibimiz olan ve tek mağlubiyetimizi aldığımız İzlanda ile aramızda 4 puan fark var. Büyük Avantaj yakalamış durumdayız.

İzlanda ile 14.11.2019 tarihinde Türkiye’de oynayacağımız maçta olası bir beraberlik bile bizi EURO 2020 turnuvasına götürecektir. Hiç istemediğimiz bir mağlubiyet durumunda ise grubun son maçında deplasmanda Andora’yı yenmek zorunda kalacağız.

Ama bu sefer yıllardır olduğu gibi elimizde kağıt kalem “o yener, bu berabere kalır, biz üç atarsak..” gibi hesaplar yok artık. Her şey bizim elimizde…

Zaten öyle bir hava yakaladık ki kim olursa olsun karşımızda maçtan hiç kopmayan mücadeleyi hiç bırakmayan aslan gibi Türk gençleri var.

Diğer ülkelerde bunun farkında ve sahada mücadele edemeyeceklerini anladıkları için saha dışından vurmaya çalışıyorlar ama bizim Ay Yıldızlı formayı giyen aslanlar tıpkı “Barış Pınarı Harekatındaki Komandolar” gibi her türlü saldırıya karşılık veriyorlar…

Fransa’dan vuruyoruz İtalya’da, Almanya’da, ABD’de, Rusya’da gol oluyor..

Bu yazıyı hazırlarken gelen son dakika haberlerinde UEFA’nın oynadığımız son iki maçta futbolcu kardeşlerimizin asker selamı için soruşturma başlattı bilgisi geldi.

Demek ki dün vurduğumuz top İsviçre Nyon kentindeki UEFA merkezinde de gol olmuş.

Ama unutmayın;

Durduramayacaksınız!

Yeşil sahada da, tribünde de, kurak çöllerde de.

Durduramayacaksınız!

Ve bizler de haykırmaya devam edeceğiz;

“Her zaman her yerde en büyük Türkiye

Dün akşam aslanlar gibi mücadele eden oyuncularımızdan Merih Demiray’ın maç sonunda dediği gibi fazla söze gerek yok;

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
H. Koç 5 yıl önce

Ne mutlu Türküm diyene.

Avatar
Uğur Özkan 5 yıl önce

sayılan ülkelerde değil dünyanın bütün ülkelerine gol atıyoruz birçok maçlarda farklı ülkelerin farklı futbolcuları verdikleri selam normal biz verince herkese batıyor ne hikmetse